Tot ce trebuie sa stii despre camerele de bord – ghidul cumparatorului

0 Shares
0
0
0

Instalarea unei camere de bord in masina este un plus de securitate si poate fi de nepretuit.

Camerele de bord pot fi utilizate pentru a reaminti cu exactitate evenimentele, pentru a revizui performantele soferilor fara experienta, pentru asistarea in litigii si chiar economisirea creantelor de asigurare. 

Cine poate beneficia de o camera de bord?

Indiferent daca te preocupa furtul, urmaresti activitatea din masinile de serviciu, ai nevoie de dovezi in cazul unui accident sau vrei sa stii cum se comporta adolescentul caruia i-ai imprumutat masina, o camera de bord, cum este si camera auto DVR, full HD, ecran 2.7 inch, este o investitie excelenta.

Ea ofera informatii excelente in caz de furt si vandalism si este utilizata in mod obisnuit pentru inregistrarea cu exactitate a evenimentelor din trafic.

Orice participant la traficul rutier poate beneficia de avantajele unei camere de bord la un moment dat.

Instalarea unei camere de bord este dificila?

Nu. Camera de bord se instaleaza usor si se poate utiliza in mai putin de 20 de minute. Are nevoie de sursa de alimentare de 12V care este oferita de priza din interiorul masinii. Camera se plaseaza pe parbriz si cablul se intinde de-a lungul partilor laterale ale masinii pentru a fi conectat la sursa de alimentare. 

Unde se monteaza camera de bord?

Primul loc in care oamenii se gandesc sa instaleze camera de bord este chiar bordul masinii. Desi astfel se obtine o vedere clara a drumului din fata, nu este locul ideal pentru instalarea camerei de bord.

Pentru soferii care doresc sa obtina o imagine clara si neobstructionata a drumului, parbrizul este locul ideal pentru montarea camerei de bord.

Pentru a nu bloca vederea, ea se poate monta in spatele oglinzii retrovizoare, acesta linie fiind deja obstructionata din punct de vedere tehnic.

De asemenea, oglinda este situata pe linia centrala a vehiculului, ceea ce ofera cea mai buna iregistrare. Camerele de bord pot avea sisteme de prindere prin aspiratie sau cu adeziv.

Camera de bord poate epuiza bateria masinii?

Daca utilizezi o camera de bord care foloseste un port de 12 V pentru incarcare, trebuie luat in considerare modul in care ea poate afecta bateria masinii.

Daca ea este instalata pentru a inregistra in timp ce vehiculul stationeaza in parc, atunci este foarte posibil sa epuizeze bateria masinii. Insa, daca ea functioneaza doar in timp ce masina ruleaza in trafic, nu ar trebui sa fie probleme, cu bateria.

Pentru situatiile in care se doreste folosirea camerei de bord si in momentele de stationare a masinii, se poate lua in considerare alimentarea ei cu o baterie de camera de bord.

Poate o camera de bord sa reduca valoarea politei de asigurare?

Companiile de asigurari nu ofera inca reduceri soferilor cu camere de bord, dar se inregistreaza progrese in acest sens.

Insa, chiar daca nu primesti reducere pentru asigurare daca ai instalata o camera de bord, poti avea dovezi importante pentru revendicarile tale in cazul unei infractiuni sau a unui accident.

0 Shares
You May Also Like