Tot ce trebuie sa stii despre incalzirea prin pardoseala

Tot ce trebuie sa stii despre incalzirea prin pardoseala

0 Shares
0
0
0

Emisivitatea, reflexia si absorbtia unei suprafete de pardoseala sunt determinantii critici ai schimbului de caldura cu ocupantii si incaperile. Materialele si suprafetele de pardoseala nepolite au emisivitate foarte ridicata (0.85 pana la 0.95) si, prin urmare, fac radiatoare bune de incalzire.

Cu incalzirea in pardoseala si racire (suprafete “reversibile”), suprafetele de pardoseala cu absorbtie ridicata, emisivitate si reflexie redusa sunt cele mai de dorit.

Evaluarea termografica

Imaginile termografice ale camerei incalzite cu incalzire radianta la temperatura joasa la scurt timp dupa pornirea sistemului.

Termografia este un instrument util pentru a vedea eficienta termica reala a unui sistem sub pardoseala de la pornirea lui (dupa cum se arata) in conditiile de functionare. Intr-o pornire este usor de identificat locatia tubului, dar mai putin asa cum sistemul se muta intr-o stare stationara. Este important sa interpretati corect imaginile termografice.

Ca si in cazul analizei elementelor finite (FEA), ceea ce este vazut reflecta conditiile din momentul imaginii si poate sa nu reprezinte conditiile stabile. De exemplu, suprafetele vazute in imaginile prezentate pot parea “fierbinti”, dar in realitate sunt de fapt sub temperatura nominala a pielii si temperaturile de baza ale corpului uman si abilitatea de a “vedea” conductele nu echivaleaza cu ” simti “conductele.

De asemenea, termografia poate indica defectele in carcasele cladirilor (imaginea din stanga, detaliul intersectiei coltului), puntea termica (imaginea din dreapta, stifturile) si pierderile de caldura asociate usilor exterioare (imaginea centrala).

Radiatia termica, cunoscuta si ca sistem de incalzire in pardoseala, poate fi o solutie de senzatie de lux pentru un spatiu rece in casa dvs. sau o strategie inteligenta generala pentru incalzirea intregii case. Este un upgrade adesea cerut pentru case noi, astfel incat poate ajuta de asemenea sa incheie o intelegere pentru cei care doresc sa revanda sau sa transforme o proprietate intr-o piata cu cumparatori exigenti. Iata mai multe despre cand, unde si cum sa utilizati un sistem de incalzire radiant. Iti recomandam sa intri pe controller pompa ACM Salus.

Unul dintre cele mai mari avantaje pentru incalzirea radianta este faptul ca acesta se joaca impotriva tendintei naturale de aer cald sa creasca si sa disperseze o mare parte din caldura in casa ta in spatiul de deasupra capului in care nu este necesar.

Caldura emisa de podea incetineste incet in camera in timp, mai degraba decat sa se grabeasca prin intermediul aerului fierbinte, pentru o mai buna distributie a caldurii. In plus, avand picioarele toasty va ajuta sa va simtiti mai cald, astfel incat in ​​general aveti nevoie sa va incalziti casa mai putin pentru a fi confortabil.

Acest lucru este deosebit de important intr-o camera inalta sau mare, cu o cantitate mare de spatiu aerian deschis. Acest tavan inalt poate parea frumos, dar incalzirea intregului aer poate duce la pierderea unei cantitati mari de energie care ar putea fi folosita mai eficient. Prin incalzirea jumatatii inferioare a incaperii si a celei mai mari jumatati de caldura, caldura este pusa acolo unde doriti – si cu cat mai putin va aparea pe facturile lunare.

De ce nu se foloseste toata lumea caldura radianta tot timpul? In primul rand, cu siguranta poate fi scump pentru a instala. Va puteti astepta sa cheltuiti intre $ 4 si $ 6 sau mai mult pe patrat patrat deasupra celorlalte costuri ale pardoselilor dvs., care se pot adauga daca doriti sa faceti upgrade intreaga dvs. casa.

 

0 Shares
You May Also Like