Ce este folia de agril?

0 Shares
0
0
0

De regula, in majoritatea localitatilor din Romania, din mediul rural, oamenii au ca si principal domeniu de activitate agricultura.

In functie de regiunile tarii, oamenii de la tara cultiva diferite fructe si legume, asa ca in cele ce urmeaza vom dezbate pe scurt acest aspect.

Pentru oamenii din mediul rural nu exista bucurie mai mare decat aceea de a cultiva toamna legumele si cerealele pe care le-au plantat pe cont propriu, si de care s-au ocupat pana in ultima clipa, plantandu-le, eliminand buruienile, oferindu-le ingrasaminte si mai apoi cultivandu-le.

Oamenii din mediul rural, care cultiva acasa diferite tipuri de legume, isi pot indrepta atentia spre o folie de agril care este produsa in Grecia de catre renumita firma Trays, si care le poate fi de mare ajutor.

De ce? Ei bine, discutam despre o folie care se foloseste in domeniul agriculturii, care este de cea mai buna calitate, discutam despre o folie care are o foarte mare rezistenta la intindere si la rupere.

Discutam deasemenea despre o folie agricola care are fasiile foarte – foarte bine lipite, si care cu siguranta nu se va desface pe lipitura la fel ca alte folii care se gasesc pe piata.

In cazul in care va intrebati de ce este necesara o folie din agril si nu dintr-un diferit alt material, trebuie precizat ca agrilul este un material confectionat din trei straturi de filamente polipropilenice. Toate aceste trei straturi creaza o protectie termica foarte buna pentru legumele din sera.

Mai mult decat atat, stim cu totii cat de impertant este ca temperatura sa fie constanta, iar primavara de multe ori exista diferente mari de temperatura. Nu de putine ori s-a intamplat ca oamenii sa isi planteze deja rasadurile si sa inghete solul. Ei bine, o asemenea folie din agril are rolul de a mentine temperatura constanta in sera.

O asemenea folie este deasemenea extrem de importanta pentru ca permite ca lumina sa patrunda in interiorul serei, si stim deasemenea cu totii ca legumele au nevoie de lumina pentru a se dezvolta.

In plus, agricultorii care isi indreapta atentia spre o asemenea folie, isi protejeaza foarte bine culturile impotriva diferitelor tipuri de insecte. In schimb, culturile agricultorilor care nu isi indreapta atentia spre o asemenea folie vor fi afectate foarte serios de catre diferitele tipuri de insecte.

Un avantaj major pe care il au aceste folii agricole confectionate din agril este acela ca se pot aplica si direct pe sol, in cazul in care agricultorii nu au construit un schelet din lemn sau un schelet metalic pentru a avea o sera.

Deasemenea, un alt avantaj foarte mare pe care il are acest tip de folie este acela ca poate sa fie folosit timp de 2 – 3 ani, si poate fi folosit intre 3 – 5 culturi diferite, asa ca agricultorii pot economisi banuti frumosi cumparand si utilizand o astfel de folie agricola, care este permeabila pentru aer, apa si lumina.

Asadar, dupa cum se poate vedea, datorita numarului mare de beneficii pe care le are, folia din agril este extrem de utila pentru agricultori.

0 Shares
You May Also Like