Tot ce trebuie sa stiti despre logistica

Tot ce trebuie sa stiti despre logistica

0 Shares
0
0
0

Logistica reprezinta un proces care este parte integranta a unei industrii. De altfel, o logistica adecvata permite un transport rapid si o siguranta a marfurilor pe care orice producator le doreste cu siguranta. Asadar, se impune esentiala alegerea unor recipiente potrivite pentru ca depozitarea si transportul bunurilor sa se faca in deplina ordine. Pentru aceasta, exista diverse produse puse la dispozitie de producatorii autorizati: lazi sau containere plastic, recipiente din metal sau cutii pliabile de diverse dimensiuni.

Recomandate in mod special pentru depozitarea, securizarea sau transportarea produselor de diverse tipuri, containerele din plastic sunt, pe langa alte recipiente de acest fel din plastic, modul sigur de manipulare a marfurilor. Avantajele pe care le prezinta utilizarea containerelor din plastic sunt numeroase. In primul rand, fiind pliabile acestea nu necesita un spatiu mare de depozitare atunci cand nu sunt folosite. Mai mult decat atat, protejeaza marfa depozitata in interiorul lor datorita sistemului de inchidere securizat la nivel inalt si poate fi echipat cu diverse accesorii pentru delimitarea articolelor mai mici.

Un container de depozitare din plastic este fabricat dinmateriale de o rezistenta ridicata si este compus dintr-un cadru de otel, o podea cu elemente transversale si sine profilate din otel (podeaua poate fi, totusi, realizata din lemn sau tabla de otel), tabla de otel cu ventilatie sub acoperis, un acoperis metalic autoportant cu elemente de turnare transversale, o usa frontala cu deschidere simpla sau dubla, in ambele sensuri.

Exista mai multe tipuri de containere pentru depozitare, realizate in functie de nevoile utilizatorilor, iar printre acestea se numara containerul standard, containerul frigorific, containerul cu rafturi plate etc. Cel mai des utilizat si intalnit este containerul standard, folosit pentru depozitarea si transportul marfurilor non perisabile. Containerul frigorific este realizat in vederea transportului si depozitarii produselor perisabile si are nevoie de mentinerea unei temperaturi si a unei higrometrii constante.

Recipientele de depozitare din metal sunt apreciate in mod special pentru rezistenta in timp de care dau dovada, oricare ar fi dimensiunea lor. Modelele sunt, si in acest caz, diverse si difera in functie de tipul marfurilor care urmeaza a fi depozitate. In cazul in care se doreste depozitarea aau transportul substantelor lichide, acestea vor fi adaptate in consecinta.

Cutiile realizate sub forma unor cosuri sunt realiizate in mod special pentru depozitarea si transportul echipamentelor si componentelor mici. Acestea sunt disponibile in mai multe variante de materiale: cutii din carton pliabile si usoare, cutii din plastic cu o durata mai mare de viata decat primele, dar la fel de usor de manipulat etc. Unii furnizori propun o solutie de compromis pentru o depozitare eficienta: utilizarea unor cutii mari si a unor accesorii care sa permita separarea continuturilor in functie de anumite criterii dorite (marime, material etc.).

Exista recipiente prevazute cu un strat de protectie suplimentara, fie ca este vorba de cele din plastic sau de cele din metal, dar si recipiente prevazute cu diverse accesorii pentru compartimentare sau conditii de depozitare speciala. Oricare ar fi alegerea pe care o faceti, asigurati-va ca recipientul ales este conform normelor europene, pentru a evita surprizele neplacute in momentul utilizarii lor in scopul propus.

 

0 Shares
You May Also Like