Băi cu trandafir pentru întinerirea pielii

0 Shares
0
0
0

În multe tradiții medicale antice, conceptul de energie vitală care menține echilibrul este o parte importantă a sănătății. În medicina tradițională chineză, această energie este cunoscută sub numele de Qi și este forța motrice din spatele activității fiziologice a corpului și a pielii.

Menținerea nivelului și a fluxului de Qi este importantă pentru a menține pielea tânără. În medicina ayurvedică, conceptul de Ojas este similar prin faptul că reprezintă capacitatea pielii de a rămâne în echilibru, capacitate cunoscută sub numele de homeostazie fiziologică.

Perturbarea Qi și Ojas poate duce la scăderea sănătății pielii. Iată câteva exemple de lucruri care pot duce la scăderea fluxului de Qi și la reducerea Ojas: arsurile provocate de soare, consumul excesiv de alcool, fumatul, aerul uscat, substanțele chimice dure, poluarea, stresul, emoțiile negative și înaintarea în vârstă. Promovarea fluxului de qi optimizează energia și absorbția nutrienților.

Tulburări ale Qi şi Ojas

Unele tulburări ale Qi includ:

  • Stagnare Qi (lipsa fluxului): retenție de lichide, ochi umflați, plenitudine, senzație de înăbușire, durere, dureri de cap surte, dureri de față, pete întunecate
  • Deficiență de Qi (lipsa de substanță): piele lăsată, oboseală, pete întunecate

Unele probleme legate de lipsa Ojas includ:

  • Deficiență de Ojas: piele mată, oboseală, pierderea colagenului și formarea ridurilor
Băile de întinerire cu trandafiri

Băile de întinerire sunt o modalitate relaxantă și distractivă de a restabili Qi și Ojas. În medicina tradițională chineză și în medicina ayurvedică, trandafirii sunt folosiți pentru a îmbunătăți frumusețea pielii. Petalele de trandafir sunt numite Mei Gui Hua în medicina tradițională chineză și Satapatri în medicina ayurvedică. Printre cele mai îndrăgite flori, trandafirii promovează fluxul de Qi și întineresc pielea. În medicina ayurvedică, trandafirii refac echilibrele pitta și vata.

Uleiul de trandafir derivat din petale este foarte popular în întreaga lume datorită capacității sale de a întineri pielea și a aromei sale captivante. Un studiu asupra femeilor tinere a arătat că simpla inhalare a aromelor plăcute ale uleiurilor esențiale de trandafir are un efect calmant și poate îmbunătăți bariera pielii.

Îți poți face propria baie de întinerire acasă

Baie de întinerire a pielii: adaugă următoarele ingrediente într-o cadă cu apă caldă și amestecați:

  • 30 ml hidrosol de trandafir
  • 5 – 10 picături de ulei esențial de trandafir
  • 1 cană săruri de baie trandafiri
  • 2 linguri ulei de cocos

Acum eşti gata să întinereşti cu trandafiri!

Notă: Unii oameni pot avea un răspuns alergic la uleiurile esențiale. Înainte de a pregăti o baie, este important să pui o cantitate mică de ulei esențial dizolvat în ulei de nucă de cocos încălzit și să testezi pielea pentru alergii.

Pentru a beneficia şi mai mult de efectele unei băi de întinerire, rezervă-ţi câteva nopţi la un hotel cu jacuzzi in camera in brasov. În felul acesta, te poți bucura în același timp atât de efectele benefice ale apei asupra pielii tale, cât și de beneficiile hidroterapiei asupra stării tale generale de sănătate și asupra dispoziției tale. Bucură-te de toate acestea de pe terasa unui apartament de lux, cu o priveliște unică asupra muntelui Tâmpa, după o zi de plimbări pe străduțe, de drumeții prin împrejurimi și de vizitat obiective turistice.

0 Shares
1 comment
  1. Foarte interesant articol despre beneficiile acestei traditii medicale antice si beneficiile trandafirilor asupra pielii! Sunt foarte curioasa sa incerc eu insami baia de intinerire si sa vad daca voi vedea rezultatele asteptate!

Comments are closed.

You May Also Like