Beneficiile ascunse ale luminii naturale

Beneficiile ascunse ale luminii naturale

0 Shares
0
0
0

Există o mulțime de motive pentru a instala ferestre și uși de sticlă mai mari, pe lângă faptul că te bucuri de frumusețea luminii naturale care inundă spațiile de locuit ale casei tale.

Astfel, s-a demonstrat că expunerea la lumină naturală aduce efecte pozitive asupra sănătății fizice și mentale!

Așadar, dacă camerele tale sunt întunecate și nu au suficientă lumină naturală care intră prin ferestre și uși, ia în considerare modurile în care adăugarea unuia sau mai multor modele de ferestre mari ce ți-ar putea îmbunătăți calitatea vieții, în propriul cămin.

Iluminând camera de zi, bucătărie, sufragerie, biroul, camera de joacă și alte spații de locuit, cu ferestre mari, vei oferi un sentiment înălțător de energie în spațiile acestea.

De asemenea, câștigi avantaje uimitoare pentru sănătate! Iată câteva modalități prin care o fereastră mare va aduce plusuri sănătății mentale și fizice, permițând ca mai multă lumină naturală să intre în casă:

  • Expunerea la lumină naturală oferă beneficii vindecătoare

Dosarele pacienților ce s-au recuperat după o intervenție chirurgicală la vezica biliară, la un spital, pentru o perioadă de 10 ani, au arătat că repartizarea în camere cu ferestre spre un cadru natural poate promova o vindecare mai rapidă. 23 de pacienți cu astfel de vederi au arătat șederi mai scurte în spital după operație.

Ei au generat, de asemenea, mai puține comentarii negative în notele de evaluare ale asistentelor și au luat mai puține analgezice puternice decât alți 23 de pacienți după aceeași intervenție chirurgicală, care au rămas în încăperi similare, dar cu ferestre care privesc în lateralul unei clădiri din cărămidă.

  • Productivitatea personală crește odată cu expunerea la lumină naturală

Clădirile de birouri au de mult timp ferestre mari, deoarece oamenii tind să aibă performanțe mai bune, iar moralul tinde să fie mai ridicat la locurile de muncă cu lumină naturală abundentă care înviorează zonele respective. Cercetările indică faptul că lucrătorii care sunt expuși la mai multă lumină naturală experimentează o mai mare claritate și mai bune abilități în rezolvarea problemelor. Deci, dacă nu aveți suficientă lumină în casă, în prezent, puteți promova o productivitate mai mare și în home office.

  • Un somn îmbunătățit

Expunerea la lumină naturală în timpul zilei, în special dimineața, poate promova un ritm circadian adecvat. Cu cantități mai mari de expunere la lumină naturală, corpul tău generează mai eficient melanină și un sentiment de nevoie de odihnă seara.

Așadar, în loc să protejați interiorul casei de lumina naturală pe tot parcursul zilei, lăsați cantitatea de lumină interioară a casei să crească și să scadă odată cu lumina soarelui (pe parcursul zilei).

  • Stare de bine

Expunerea la lumina naturală a soarelui stimulează producția de vitamina D de către organism și eliberarea de serotonină. Aceștia sunt influențatori naturali pozitivi semnificativi ai dispoziției. Cele mai recente modele de ferestre de astăzi pentru locuinte oferă eficiență energetică maximă și protecție împotriva razelor UV dăunătoare care pătrund prin sticla ferestrei și pătrund în casă.

Așadar, adăugarea uneia sau mai multor ferestre mari eficiente din punct de vedere energetic pot lăsa lumina soarelui să pătrundă din abundență în casa, blocând în același timp razele UV dăunătoare.

  • Ferestrele mari oferă valoare adăugată

Având o mulțime de lumină naturală frumoasă în casa ta, vei adauga o estetică incomparabil de proaspătă și primitoare. Dar, dincolo de asta, vei oferi beneficiile importante ale unui spațiu de locuit mai sănătos pentru tine și familia ta.

Mulți constructori de locuințe nu au prioritizat să permită multă lumină naturală, dar puteți face un upgrade sau două și vă puteți transforma casa.

Ferestrele termopan și ușile culisante Helios creează spații de locuit mai sănătoase – acestea sunt proiectate pentru lumină naturală maximă și sunt construite pentru performanță ridicată și durabilitate pe termen lung în condițiile climatice din România și Europa.

0 Shares
You May Also Like