Cand ai nevoie de un avocat drept civil?

Cand ai nevoie de un avocat drept civil?

0 Shares
0
0
0

Cand ai nevoie de un avocat drept civil?Uneori, oricat de corecti am fi si oricat de mult ne-am dori sa facem doar lucruri bune si sa ii multumim pe cei din jur, se mai intampla si diferite alte lucruri.

Oricat de mult te-ai stradui si orice ai face sa te comporti tot timpul exemplar, exista situatii in care pur si simplu nu poti evita interactiunea cu alti oameni cu ideei total diferite, iar de aici si pana la a se ajunge la anumite pretentii civile, litigii civile nu mai este decat un singur pas. In aceste conditii, sunt necesare si serviciile prestate de catre cel mai bun avocat drept civil.

Chiar daca vei ajunge in situatia de a fi nevoit sa cauti cel mai bun avocat drept civil, nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca totul are o rezolvare, chiar daca tie pe moment ti se pare dificil sa intelegi acest lucru.

Cum stii ca ai de-a face cu un litigiu civil

Dreptul civil a fost definit in literatura de specialitate ca fiind una dintre ramurele dreptului. Dreptul civil reglementeaza atat raporturile patrimoniale, cat si raporturile nepatrimoniale care exista intre persoanele fizice si/sau persoanele juridice, care se afla pe pozitii de egalitate juridica.

In momentul in care facem referire la raporturi patrimoniale, vorbim despre diferite drepturi, cum ar fi dreptul de proprietate publica si/sau privata, sau putem sa facem de-asemenea referire la variatii ale dreptului la proprietate, precum dreptul de superficie, dreptul de uz, dreptul de abitatie, dreptul de uzufruct, dreptul de servitute, de obligatii – gestiunea frauduloasa, plata nedatorata, imbogatirea fara justa cauza.

Avocatul civil: In categoria raporturilor nepatrimoniale se regasesc datele de identificare ale unei persoane, cum ar fi: numele si prenumele acesteia, domiciliul, resedinta si actele de stare civila. Se regasesc de-asemenea elementele de existenta si integritatea fizica si morala, cum ar fi dreptul la onoare, dreptul la libera exprimare, dreptul la demnitate, dreptul la propria imagine.

Un avocat civil are responsabilitatea de reprezentarea clientului sau in desfasurarea acestor procese juridice. Prin urmare, in momentul in care alegi un avocat in acest domeniu, este foarte important sa te asiguri ca este specializat in litigiile civile.

Exemple de situatii in care ai nevoie de cel mai bun avocat drept civil:

  • In momentul in care te confrunti cu o  revendicare sau o retrocedare a dreptului de proprietate;
  • In momentul in care esti proprietarul unor bunuri imobiliare, sau in momentul in care ai pretentii cu privire la alte astfel de bunuri care ar trebui sa se afle in posesia ta;
  • Atunci cand nu te intelegi cu coproprietarul unui bun imobil;
  • Atunci cand dobandesti in drept de proprietate prin uzucapiune;
  • In momentul in care trebuie sa platesti despagubiri, sau cand trebuie sa ti se ofere despagubiri.
  • In momentul in care exista neclaritati privind elaborarea, modificarea sau interpretarea clauzelor unui contract.

Acestea sunt doar cateva exemple de situatii in care ai nevoie de serviciile unui avocat drept civil Este indicat sa cauti referinte in mediul online, dar si sa ceri sfatul cunoscutilor, pentru a descoperi intr-un final, cel mai bun avocat drept civil.

0 Shares
You May Also Like