Foarte multe persoane fie s-au nascut cu afectiuni ale inimii, au inceput sa se confrunte cu astfel de probleme de sanatate odata cu trecerea timpului, iar acum au ajuns sa treaca pracul Cardio Clinic pentru diferite investigatii si tratamente.
Dat fiind faptul ca exista mai multe afectiuni ale inimii, in urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta cateva dintre cele mai cunoscute astfel de afectiuni, care din pacate afecteaza destul de multi oameni. Iata asadar despre ce este vorba:
Care sunt defectele cardiace congenitale?
“Congenital” inseamna prezenta de la nastere. Deci, defectele congenitale ale inimii se refera la o serie de conditii diferite care pot aparea atunci cand inima copilului se formeaza sau la nastere. Ca urmare, inima sau marile nave din si din jurul inimii nu se pot dezvolta si nu pot functiona asa cum ar trebui.
Defectele cardiace congenitale sunt cele mai frecvente tipuri de defecte congenitale. Aproximativ 8 din fiecare 1000 de copii se nasc cu un fel de defect structural in inimile lor. Aceste probleme provoaca mai multe decese in primul an de viata decat orice alte defecte de nastere. Unele exemple sunt defectul septal atrial, coarctarea aortei si stenoza aortica.
Dar, exista veste buna. Mai multi copii sunt supravietuitori decat oricand datorita progreselor in tratarea si corectarea multora dintre aceste probleme. Desi cele mai multe defecte se intalnesc in timpul sarcinii prin ultrasunete sau in copilarie, unele defecte nu sunt descoperite pana la maturitate. Aproximativ 1 milion de adulti traiesc cu boli cardiace congenitale.
Care sunt simptomele stenozei aortice?
Stenoza valvei aortice este un proces lent. Timp de multi ani, chiar si zeci de ani, nu veti simti nici un simptom. Dar, la un moment dat supapa va deveni probabil atat de ingusta (adesea o patrime din dimensiunea normala) incat incepeti sa aveti probleme. Simptomele sunt adesea aduse prin exercitiu, cand inima trebuie sa munceasca mai mult. Deoarece stenoza valvei aortice se agraveaza, este posibil sa aveti simptome precum:
- Durere toracica sau presiune (angina pectorala). Este posibil sa aveti un sentiment greu si strans in piept.
- Senzatie de ameteala sau lesin.
- Senzatie de oboseala si lipsa de respiratie.
- Un sentiment ca inima bate, curseaza sau bate inegal (palpitatii).
Daca incepeti sa observati oricare dintre aceste simptome, cu siguranta este indicat sa va adresati medicului dumneavoastra de la Cardio Clinic. Daca aveti simptome, aveti nevoie de tratament. Pana cand aveti simptome, starea dvs. este probabil serioasa. Daca aveti simptome, aveti, de asemenea, un risc ridicat de moarte subita.
Cum este tratata Tetralogia de Fallot?
Bebelusii diagnosticati cu Tetralogia de Fallot, de cele mai multe ori sunt tratati cu o interventie chirurgicala corectiva. Cu toate acestea, pacientii cu aceasta afectiune necesita monitorizare continua pentru a preveni complicatiile ulterioare in viata.
Ei bine, acestea sunt doar cateva exemple de afectiuni ale inimii, insa cu siguranta pe lista cu astfel de afectiuni veti putea descoperi mult mai multe exemple, care afecteaza un numar din ce in ce mai mare de persoane de diferite varste.