Categorii de calculatoare existente pe piata

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, in viata fiecaruia a venit sau va veni acel moment in care va trebui sa isi aleaga calculatorul pentru acasa, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre variantele pe care le are fiecare persoana la dispozitie, atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui calculator.

Asa cum este cazul de fiecare data cand discutam despre achizitionarea produselor, si cei care intentioneaza sa isi cumpere un calculator, pot alege sa se orienteze spre un calculator nou.

Cei care merg pe aceasta varianta, mai ales daca isi aleg un calculator pentru gamming, trebuie sa investeasca o suma destul de mare de bani pentru a-si cumpara echipamentul.

Pentru gamming, vor trebui apoi investiti din nou anumiti bani, dupa o anumita perioada de timp, insa cei care isi cumpara un calculator foarte performant si nu, pe care sa il foloseasca in scopuri simple, pot folosi mult si bine echipamentul, care va functiona la capacitate maxima.

Exista si multe persoane care au nevoie de un echipament pentru acasa, insa care aleg sa isi indrepte atentia spre calculatoare second hand, din diferite motive despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

In primul rand, daca stam sa facem o comparatie din punct de vedere financiar intre un calculator nou si un calculator second hand, atunci putem sa vedem foarte clar faptul ca un calculator second hand este mult mai ieftin decat un calculator nou, iar cei care nu dispun de foarte multi bani, vor merge pe varianta unui calculator second hand.

Cei care isi cumpara un calculator nou, care sa fie extrem de performant, poate o fac pentru ca au intr-adevar nevoie de respectivul echipament. Exista insa si utilizatori care nu au foarte mari asteptari de la calculator, si care folosesc destul de rar echipamentul, asa ca in aceasta situatie este logica alegerea unui calculator second hand.

Ba mai mult, acum, calculatoarele second hand care sunt cumparate de la magazinele de specialitate si nu de la persoane fizice, vin cu certificat de garantie, asa ca acesta este un mare avantaj pentru cei care intentioneaza sa isi cumpere un echipament second hand.

Ei bine, exista si utilizatori care isi doresc un calculator performant, si care nu au foarte multi bani la dispozitie pentru a-si alege un calculator nou, asa ca pentru acestia cea mai buna solutie ar fi aceea de a-si indrepta atentia spre un calculator refurbished.

Un claculator refurbished este un echipament care a fost folosit pentru o perioada scurta de timp, si care apoi din diferite motive a ajuns din nou pe mana producatorilor, care au testat echipamentul, l-au imbunatatit si apoi l-au testat din nou, pentru ca dupa aceea sa il scoata din nou pe piata.

Un asemenea calculator este mai ieftin decat unul nou, si ceva mai scump decat un calculator second hand, si poate reprezenta cea mai buna solutie pentru acele persoane care au de gand sa isi cumpere un calculator foarte bun, insa care nu au un buget foarte mare la dispozitie pentru a-si alege echipamentul.

Asadar, acestea sunt cele trei categorii de calculatoare existente pe piata, iar fiecare utilizator isi poate alege calculatorul in functie de nevoi, de buget sau de alte aspecte importante.

0 Shares
You May Also Like