Ce sunt tokenurile BRC-20

Ce sunt tokenurile BRC-20? Sunt Ele Viitorul Bitcoinului?

0 Shares
0
0
0

Cu o capitalizare de piață de peste 600 de milioane de dolari și depășind volumul de tranzacționare al NFT-urilor Ethereum (ETH), tokenurile BRC-20 și inscripțiile Ordinal par să fie aici pentru a rămâne. Inițial considerate o încercare experimentală, tokenurile BRC-20 au explodat pe piață, redefinind modul în care folosim Bitcoin (BTC).

Deși blockchain-ul Bitcoin este precursorul întregii industrii crypto, nu se poate nega faptul că îi lipsește utilitatea. Comparativ cu platformele moderne, capabile de contracte inteligente, precum Ethereum și Solana (SOL), nu poți face prea multe cu BTC, în afară de a-l păstra sau de a-l trimite într-un alt portofel.

Până acum.

Ce sunt tokenurile BRC-20? Reinventează ele BTC-ul pentru totdeauna sau standardul tokenurilor BRC-20 poluează rețeaua Bitcoin și conduce lumea crypto pe o cale întunecată?

Ce sunt Tokenurile BRC-20?

O extensie a protocolului Ordinals creat de Casey Rodarmor, standardul tokenurilor BRC-20 creează tokenuri fungibile pe blockchain-ul Bitcoin. Creat de Domo, un dezvoltator blockchain pseudonim, BRC-20 este un standard experimental de token care inscripționează text sau alte date fungibile pe Satoshis individuali.

Dar de ce este acest lucru important și de ce au explodat în valoare primele tokenuri BRC-20, cum ar fi ORDI, VMPX?

De la lansarea sa inițială în 2009, rețeaua Bitcoin a oferit o gamă destul de restrânsă de utilități. BTC poate fi stocat într-un portofel cu autocustodie sau trimis într-un alt portofel Bitcoin în schimbul valorii.

Actualizările de rețea, precum Lightning Layer 2 Network, ar fi putut ajuta Bitcoin să devină mai rapid și mai accesibil, dar funcțiile de bază rămân aceleași.

Tokenurile BRC-20 schimbă jocul prin adăugarea unei complexități și utilități mai mari rețelei Bitcoin. În același mod în care contractele inteligente guvernează aplicațiile inovatoare folosind standardul tokenurilor ERC-20 pe Ethereum și alte rețele EVM, tokenurile BRC-20 deschid o lume nouă de posibilități pe blockchain-ul Bitcoin, inclusiv finanțe descentralizate.

Accesând profunzimea de piață și lichiditatea incomparabile ale Bitcoinului, standardul tokenurilor BRC-20 înseamnă că Satoshis fungibili pot fi tranzacționați direct pe rețeaua Bitcoin. Astfel, acest fenomen nou oferă un potențial uriaș pentru a extinde capacitățile ecosistemului Bitcoin.

Cum Funcționează Tokenurile BRC-20?

În loc să folosească contracte inteligente, precum tokenurile ERC-20 de pe Ethereum, protocolul BRC-20 funcționează prin încorporarea de scripturi JSON (JavaScript Object Notation) personalizate pe Satoshis individuali, cea mai mică unitate de BTC.

Acest lucru permite tokenurilor BRC-20, cum ar fi SATS și TRAC, să fie tranzacționate nativ pe blockchain-ul Bitcoin sau folosite ca colateral și împrumutate în cadrul protocoalelor DeFi bazate pe Bitcoin. Această funcționalitate on-chain este, probabil, unul dintre cele mai mari avansuri din istoria rețelei Bitcoin, oferind cazuri de utilizare anterior de neimaginat pentru Bitcoin.

Sunt Tokenurile BRC-20 Asemănătoare cu Ordinals?

În acest punct, trebuie să facem o distincție clară. Deși tokenurile BRC-20 folosesc tehnologia fundamentală din spatele Bitcoin Ordinals, ele nu sunt chiar același lucru. Din punct de vedere tehnic, tokenurile BRC-20 sunt Ordinals deoarece sunt create prin inscripționarea datelor pe Satoshis individuali.

Cu toate acestea, BRC-20 și Ordinals au o diferență cheie: fungibilitatea.

În timp ce fiecare Bitcoin Ordinal este non-fungibil și este conceput pentru a fi complet unic și distinct de celelalte, BRC-20-urile cu același nume sunt interschimbabile și au aceeași valoare.

De exemplu, să ne uităm la una dintre cele mai populare colecții Bitcoin Ordinals. Așa cum puteți vedea, fiecare dintre aceste Broaște Bitcoin este diferită. Datorită trăsăturilor diferite, unele ar putea valora mai mult decât altele.

Tokenurile ORDI, pe de altă parte, sunt toate la fel. Dacă împrumut unui prieten 100 de tokenuri ORDI, nu trebuie să-mi dea înapoi monedele specifice pe care i le-am dat pentru ca împrumutul să fie rambursat. Cele 100 de tokenuri ORDI pe care le-am împrumutat prietenului meu sunt identice cu orice alte 100 de tokenuri ORDI din oferta totală.

Cum Să Tranzacționezi Tokenuri BRC-20?

În această etapă, zeci de piețe permissionless au apărut în întreaga lume a criptomonedelor, permițând entuziaștilor BRC-20 să tranzacționeze după bunul plac.

Unele dintre cele mai performante tokenuri BRC-20 cu cel mai mare volum de tranzacționare și lichiditate și-au găsit chiar locul pe bursele de top, cum ar fi Binance, KuCoin și OKX.

Pentru cei care preferă o experiență on-chain, veți avea nevoie de un portofel Bitcoin finanțat care să susțină Taproot. Alegerile populare printre comunitatea BRC-20 includ: Unisat Wallet, Xverse Wallet, Leather Wallet si OKX Wallet.

Odată ce ați retras niște BTC în portofelul dvs. compatibil cu Ordinal și BRC-20, cel mai simplu mod de a vă implica este prin site-urile de tranzacționare BRC-20, cum ar fi Unisat Marketplace. De acolo, puteți scana gama de tokenuri disponibile și plasa ordine pe monede după cum considerați de cuviință.

Cum Să Mintați Tokenuri BRC-20

Cum Să Mintați Tokenuri BRC-20?

Dacă aveți un apetit pentru riscuri mai mari, minting-ul tokenurilor BRC-20 este asemănător cu participarea la un ICO. După ce un dezvoltator a înregistrat un nou token BRC-20, veți putea inscripționa scripturile JSON pe Satoshis Bitcoin folosind platforme precum Unisat.

În scopul acestei explicații, să presupunem că vreau să mintez niște tokenuri YISU. Aș găsi YISU în lista de mint-uri în curs, aș revizui informațiile tokenului și apoi aș face clic pe ‘Mint Directly’.

De acolo, introduceți adresa Bitcoin compatibilă BRC-20 unde doriți să primiți tokenurile și setați taxa de tranzacție preferată în funcție de congestia rețelei.

Apăsați ‘Submit & Pay Invoice’ și confirmați tranzacția în portofelul dvs. Dacă ați plătit suficient gaz, tokenurile dvs. BRC-20 proaspăt inscripționate ar trebui să apară în portofelul dvs. în termen de 30 de minute.

Preocupări Legate de Tokenurile BRC-20

În ciuda faptului că reprezintă un pas uriaș înainte pentru tehnologia blockchain în ecosistemul Bitcoin, aceste noi active digitale au cauzat multe controverse în cadrul comunității Bitcoin.

Protocolul Bitcoin Ordinal, și prin extensie, tokenurile BRC-20, cer o cantitate enormă de energie și resurse. Inscripționarea datelor imuabile pe Satoshis individuali nu este o sarcină ușoară, cu Proof-of-Work suferind o congestionare debilitantă a rețelei care a dus la creșterea taxelor de tranzacție Bitcoin la niveluri record.

Maximaliștii Bitcoin au fost deosebit de critici față de mișcarea Ordinal și BRC-20, argumentând că aceste noi tokenuri poluează rețeaua și distrag atenția de la ethosul primar al Bitcoinului.

Hype-ul și entuziasmul din jurul tokenurilor BRC-20 au dus, de asemenea, la un aflux masiv de rug pulls, speculative pump-and-dumps și escrocherii. În plus, timpul lung al blocurilor rețelei Bitcoin (10 minute) face mai ușor pentru alți utilizatori să devanseze tranzacțiile prin supercharging-ul plăților de gaz. Ca rezultat, mulți utilizatori suferă de tranzacții eșuate atunci când interacționează cu protocoalele BRC-20.

Pro și Contra Tokenurilor BRC-20

Tokenurile BRC-20 și Ordinalele Bitcoin pot anunța o nouă eră de utilitate pe rețeaua Bitcoin, dar nu sunt lipsite de defecte. Să examinăm obiectiv avantajele și dezavantajele tokenurilor BRC-20.

Pro

Aducerea unei noi utilități Bitcoinului – Tokenurile BRC-20 deschid o lume de posibilități în cadrul ecosistemului Bitcoin și oferă o multitudine de noi cazuri de utilizare pentru Bitcoin.

Progresul tehnologiei blockchain – Un protocol experimental, tokenurile BRC-20 demonstrează că există întotdeauna noi modalități de a extinde și de a depăși limitările blockchain-ului.

Creșterea potențialului pentru noi proiecte crypto – Investitorii pasionați care descoperă proiecte emergente BRC-20 cu utilitate reală pot obține randamente puternice ale investițiilor.

Contra

Complexitate – Navigarea în ecosistemul BRC-20 este încă extrem de complicată, ceea ce înseamnă că cei care nu sunt bine versati în tehnologie ar putea face greșeli costisitoare.

Consum intensiv de energie – Standardul tokenurilor BRC-20 este responsabil pentru creșterea costurilor de tranzacție și a tranzacțiilor eșuate pe cea mai mare rețea de criptomonede din lume.

Succesul protocolului BRC-20 a inspirat o mulțime de servicii de inscripție pe aproape toate celelalte lanțuri majore, inclusiv Polygon, Solana și rețeaua Ethereum. Tokenurile BRC-20 și protocolul Ordinal sunt, probabil, cele mai mari dezvoltări de pe rețeaua Bitcoin din ultimii ani.

Rămânerea la curent cu aceste avansuri în desfășurare este esențială pentru înțelegerea cazurilor de utilizare a Bitcoinului în ansamblu.

Care este diferența dintre ERC-20 și BRC-20?

Standardul tokenurilor ERC-20 este folosit pentru tokenuri pe rețele bazate pe Ethereum. Între timp, tokenurile BRC-20 sunt utilizate strict pentru gestionarea tokenurilor fungibile pe blockchain-ul Bitcoin.

Cum investesc în tokenuri BRC-20?

Puteți cumpăra tokenuri BRC-20 de top, cum ar fi ORDI, pe bursele de criptomonede de top. În caz contrar, va trebui să retrageți BTC într-un portofel compatibil cu BRC-20 și să tranzacționați pe platformele BRC-20, cum ar fi Unisat Marketplace.

De ce este important BRC-20?

Standardul tokenurilor BRC-20 aduce diverse cazuri potențiale noi pentru Bitcoin, un activ digital care anterior oferea o gamă limitată de utilități.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like