Tehnologia a stimulat cercetarea stiintifica – avantajele tehnologiei

0 Shares
0
0
0

Tehnologia a dat un impuls cercetarii stiintifice si a dus la progresul stiintei.

Tehnologia este la fel de importanta in industria de asistenta medicala ca si in orice alt domeniu. Chiar de la o comunicare usoara intre profesionistii din domeniul sanatatii si pacienti la procedurile medicale asistate de calculator, tehnologia este peste tot.

In functionarea echipamentelor de monitorizare a pacientilor si a instrumentelor chirurgicale, exista tehnologie. In diferite proceduri de diagnosticare, de la scanari la terapii complexe, tehnologia are un rol vital de jucat. Multe proceduri medicale sunt mecanizate. Chiar si operatiile chirurgicale sunt simulate si asistate de masini. Spinmag este un blog special dedicat tehnologiei.

Dezvoltarea tehnologica nu sa oprit niciodata. Nanotehnologia a continuat sa inteleaga lucrurile la nivelul lor nano. Explorarea spatiala a continuat sa exploreze viata extraterestra. Cercetarea genetica a dezvaluit modul in care diferite trasaturi sau chiar boli ereditare sunt transferate de-a lungul generatiilor.

Procese precum clonarea si ingineria genetica incearca sa modifice trasaturile indivizilor. Inteligenta artificiala poate invata masinile, dezvoltand astfel inteligenta in ele.

Tehnologiile a patra generatie in comunicatiile mobile a atins viteze uimitoare in comunicatiile de voce si video pe retelele celulare. Lucruri pe care nu ne-am fi imaginat niciodata nu au devenit realitate datorita aplicarii tehnologiei.

In centrul fiecarei bucati de tehnologie se afla automatizarea. Tehnologia automatizeaza cele mai complexe procese, fie in comunicare, educatie, medicina sau in orice alta industrie. Prin aplicarea tehnologiei, procesele critice si consumatoare de timp pot fi executate cu usurinta si in mai putin timp.

Tehnologia ne conduce viata in aceste zile. Smartphone-uri, tablete si calculatoare – intr-adevar, nu putem functiona fara ele. Intr-o perioada foarte scurta de timp, tehnologia a explodat pe piata, iar acum multi oameni nu isi pot imagina viata fara ea.

Pentru a intelege modul in care am lasat vremurile intunecate (ceea ce intr-adevar nu a fost cu mult timp in urma), pentru aa junge unde suntem astazi, este important sa intelegem cum evolueaza tehnologia si de ce conteaza.

Toate tehnologiile sunt nascute din scopuri. De exemplu, motoarele de cautare au fost create pentru a sorta cantitatile masive de date online. Cu fiecare noua tehnologie de actualizare, tehnologiile existente compun tehnologii pentru a crea ceva mai bun decat ceea ce a fost folosit anterior inainte. Si mai departe si mai departe.

Cu viteza fulgerului evolutiei tehnologice, nu este de mirare ca multi oameni s-au luptat sa tina pasul. Pentru a fi corect, sfera de acoperire a tehnologiei este atat de mare,  a impacheta totul intr-un singur post blog este practic imposibil.

Iata doar o scurta privire asupra cat de rapida a evoluat Internetul si tehnologia in ansamblu in ultimii ani.

Privind in anii 1990, Internetul a fost o noua marfa, multe, dar nu toate, gospodariile si intreprinderile au inceput sa obtina acces. Pentru persoanele care traiau in acel moment, conexiunile dial up nu sunt un mister ci doar un vis urat pentru ca atunci trebuiau sa aiba grija cat si cum consuma astfel incat sa nu apara probleme sau facturi mari.

0 Shares
You May Also Like