Ce sunt probioticele?

Ce sunt probioticele?

0 Shares
0
0
0

Probioticele sunt microorganisme vii care pot fi consumate prin alimente sau suplimente fermentate Din ce in ce mai multe studii arata ca echilibrul sau dezechilibrul bacteriilor din sistemul digestiv este legat de starea generala de sanatate si boli.

Probioticele promoveaza un echilibru sanatos al bacteriilor intestinale si au fost legate de o gama larga de beneficii pentru sanatate. Acestea includ beneficii pentru pierderea in greutate, sanatatea digestiva, functiade imunitate si multe altele.

In cele ce urmeaza, veti descoperi o serie importanta de motive pentru care este indicat sa consumati probioticul cel mai bun de pe piata.

Probiotice ajuta la echilibrarea bacteriilor amicale din sistemul digestiv

Probioticele includ bacterii “bune”. Acestea sunt microorganisme vii care pot oferi beneficii pentru sanatate atunci cand le consumati. Aceste beneficii se crede ca rezulta din capacitatea probioticelor de a restabili echilibrul natural al bacteriilor intestinale.

Un dezechilibru inseamna ca exista prea multe bacterii proaste si nu exista suficiente bacterii bune in organism, iar acest lucru se poate intampla din cauza bolii, a medicamentelor cum ar fi antibioticele, dar si datorita faptului ca dieta saraca, sau din multe alte motive.

Consecintele pot include probleme digestive, alergii, probleme de sanatate mintala, obezitate si multe altele, insa din fericire probioticele care sunt de obicei gasite in alimente fermentate sau luate ca si suplimente pot sa rezolve aceste probleme.

Probioticele pot ajuta la prevenirea si tratarea diareei

Diareea este un efect secundar comun cu care se pot confrunta toti cei care iau antibiotice. Aceasta apare din cauza faptului ca antibioticele pot afecta negativ echilibrul dintre bacteriile bune si cele rele din intestin. Probioticele pot reprezenta insa solutia pentru remedierea acestei situatii neplacute dat fiind faptul ca acestea sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a preveni diareea sau de a reduce severitatea acesteia.

Conform mai multor studii realizate odata cu trecerea timpului, s-a ajuns la concluzia ca probioticele au redus riscul diareei calatorilor cu 8%. De asemenea, au redus riscul diareei din alte cauze cu 57% la copii si 26% la adulti, iar eficacitatea variaza in functie de tipul si doza de probiotic luat.

Suplimentele probiotice imbunatatesc unele conditii de sanatate mintala

Cercetarile arata ca luarea probioticelor poate ajuta la ameliorarea simptomelor tulburarilor de sanatate mintala, cum ar fi depresia, anxietatea, stresul si memoria, printre altele.

Anumite tulpini probiotice pot ajuta la mentinerea sanatatii inimii

Probioticele pot ajuta la mentinerea sanatatii inimii prin scaderea colesterolului LDL (“rau”) si a tensiunii arteriale. O revizuire a 5 studii a constatat ca mancarea unui iaurt probiotic timp de 2-8 saptamani a redus colesterolul total cu 4% si colesterolul LDL cu 5%.

Consumul de probiotice poate, de asemenea, sa scada tensiunea arteriala. O analiza a 9 studii a constatat ca suplimentele probiotice reduc tensiunea arteriala.

Probioticele pot reduce severitatea anumitor alergii si eczeme

Anumite tulpini probiotice pot reduce severitatea eczemelor la copii si sugari. Un studiu a constatat ca simptomele eczemelor s-au imbunatatit pentru sugari hraniti cu lapte suplimentat cu probiotice, in comparatie cu sugarii hraniti cu lapte fara probiotice. Un alt studiu a urmat copiii femeilor care au luat probiotice in timpul sarcinii. Acesti copii au avut un risc de 83% mai scazut de a dezvolta eczeme in primii doi ani de viata.

Probioticele pot ajuta la reducerea simptomelor anumitor tulburari digestive

Probioticele pot ajuta la reducerea simptomelor afectiunilor intestinale, cum ar fi colita ulceroasa, IBS si enterocolita necrotizanta.

0 Shares
You May Also Like