Cat de importanti sunt nasii pentru botezul bebelusului?

0 Shares
0
0
0

Nasii sunt extrem de importanti pentru crestinarea bebelusilor, pentru ca practic fara acestia nu poate avea loc ceremonia de crestinare.

Ei bine, orice nas sau nasa de botez trebuie sa fie un bun crestin ortodox, trebuie deasemenea sa fie un om de biserica, trebuie sa aiba o viata duhovniceasca exemplara si deasemenea trebuie sa fie cununat.

Nasii sunt cei care trebuie sa cumpere lumanarile pentru copil, care pot fi cu funda alba sau albastra pentru baieti, si cu funda roz, rosie sau alba pentru fetite.

Totodata, nasii sunt cei care trebuie sa isi indrepte atentia spre trusouri fete sau spre trusouri baieti, in functie de sexul bebelusului pe care urmeaza sa il crestineze.

In ceea ce priveste trusoul pentru bebelusi, indiferent ca discutam despre un trusou pentru fete sau un trusou pentru baieti, acesta contine o sticluta pentru mir, in care acasa trebuie sa se puna ulei de masline.

Uleiul de masline, devine ulei sfant la biserica sau mir. Acesta se foloseste atat in cadrul ceremoniei de crestinare a bebelusului, cat si a doua zi, la baita acestuia.

Apoi, trusoul pentru botez contine o panza de mir, in care este infasurat bebelusul imediat dupa ce este scos din apa de catre parintele care oficializeaza ceremonia. Este necesar ca trusoul sa contina si o fasa, pentru ca aceasta completeaza panza la infasurare.

Se spune ca fasa este extrem de importanta, pentru ca daca este prea lunga atunci bebelusul atunci cand va creste va astepta mult timp pana sa se casatoreasca, in timp ce daca fasa este prea scurta, atunci se va casatori foarte repede. Acesta este si motivul pentru care nasii de regula studiaza cu atentie trusourile inainte sa le cumpere.

Trusoul trebuie sa contina prosopu mare al bebelusului, care trebuie utilizat pentru ca acesta sa fie sters in momentul in care este scos din apa, dupa ce este botezat. Acesta trebuie sa fie suficient de mare, si ar fi indicat sa fie cat mai moale si trebuie deasemenea sa absoarba foarte bine apa.

Trusoul trebuie sa mai contina si un prosop mic si sapun pentru preot, pentru ca la finalul ceremoniei de crestinare a bebelusului, acesta sa isi spele mainile conform traditiei.

Asadar, acestea sunt obiectele pe care le contine un trusou pentru botez, asa ca nasii trebuie sa aleaga trusoul cat mai repede. Exista trusouri botez fete, trusouri botez baieti, trusouri botez personalizate, iar nasii au de unde sa aleaga cea mai buna varianta.

Nasii sunt cei care platesc si slujba la biserica, si sunt cei care vor cumpara si cadouri pentru finutii lor. De exemplu, pentru baietii pe care i-au botezat, nasii pot cumpara cruciulite de argint, in timp ce pentru fetite acestia pot alege cercei din aur.

Asadar, dupa cum se poate observa, rolul nasilor este extrem de important in cadrul ceremoniei de botez. De fapt, putem spune ca fara nasi nu se poate realiza ceremonia de botez. Se mai poate spune deasemenea ca a fi nas este o responsabilitate si o cheltuiala destul de mare, asa ca toti cei care aleg sa fie nasi de botez sau chiar si nasi de cununie, merita apreciati.

0 Shares
You May Also Like