Ce tipuri de cafea se consuma cel mai mult?

Ce tipuri de cafea se consuma cel mai mult?

0 Shares
0
0
0

Cafeaua este o bautura pe care cu totii o indragim. Putem spune ca iubim atat de mult cafeaua incat nu plecam dimineata la servici inainte de a o savura. Iubim atat de mult cafeaua incat bem cafea si cand ajungem la birou, dar si in pauza de masa.

Este firesc sa bem cafea tinand cont de numarul mare de beneficii al acesteia. In continuare vom prezenta doua – trei exemple de beneficii ale cafelei, pentru a va ajuta sa intelegeti de ce este indicat sa consumati aceasta bautura.

Ce beneficii are cafeaua?

Ficatul tau iubeste cafeaua.

Este adevarat: Pe langa reducerea riscului de cancer la ficat, consumul de cafea a fost asociat cu o incidenta mai scazuta a cirozei, in special a cirozei alcoolice. Un studiu efectuat in Arhivele de Medicina Interna a demonstrat o corelatie inversa intre cresterea consumului de cafea si scaderea riscului de ciroza – o reducere cu 20% pentru fiecare ceasca consumata (pana la patru cesti).

Cum functioneaza: Oamenii de stiinta au descoperit o relatie inversa intre consumul de cafea si nivelul sanguin al enzimelor hepatice. Nivelurile crescute ale enzimelor hepatice reflecta de obicei inflamatia si afectarea ficatului. Cu cat mai multi subiecti de cafea au baut, cu atat nivelul lor de enzime este mai scazut.

Cafeaua poate spori performanta exercitiilor fizice.

Am fost conditionati sa credem ca cafeina este dehidratanta, unul dintre motivele principale pentru care expertii in fitness recomanda sa se prefaca cafea inainte si dupa antrenament. Cu toate acestea, cercetarile recente sugereaza ca consumul moderat de cafeina – pana la aproximativ 500 mg, sau aproximativ cinci cesti pe zi – nu deshidrateaza exercitii suficient pentru a interfera cu antrenamentul lor. In plus, cafeaua ajuta la oboseala, ceea ce va permite sa va exersati mai mult.

Cum functioneaza: Cofeina este un enhancer de performanta si rezistenta; nu numai ca lupta impotriva oboselii, dar, de asemenea, consolideaza contractia musculara, reduce perceptia exercitiului de durere si mareste acizi grasi in sange, ceea ce sustine rezistenta.

Care sunt cele mai populare tipuri de cafea?

Exista atat de multe tipuri de cafea, incat ne este deja greu sa alegem care tip de cafea ni se potriveste cel mai bine. Cu toate acestea, cele mai multe persoane consuma cafea espresso. Aceasta este o bautura care are o metoda speciala de preparare in care cafeaua este macinata si ambalata foarte fin. Apoi se adauga o cantitate de apa mica, si se creaza un gust si o putere diferita de cafea.

Mai multe informatii despre cafea gasiti pe Café Espresso, un site cu si despre cafea!

Exista insa si diferite alte tipuri de cafea pe care le prefera oamenii, iar acestea sunt urmatoarele:

  • Cafea din Viena – Cafea sau espresso facuta cu frisca cu lapte adaugata in unele ocazii.
  • Espresso con panna – Cafea facuta cu frisca.
  • Cravata neagra – O dubla fotografie de espresso combinata cu cafea traditionala thailandeza si lapte condensat indulcit.
  • Chai Latte – Espresso amestecat cu ceai spicat si lapte aburit.
  • Cafea lichior – Cafea preparata cu 25ml de lichior. Uneori servite cu crema.
  • Cafea irlandeza – cafea combinata cu whisky si smantana si uneori indulcita cu zahar.
  • Mocha – Cateodata este numita cafea mocha, este similara cu un latte, se adauga numai sirop de ciocolata.
  • Moka – cafea preparata intr-un vas de moka, care trece apa prin cafea folosind abur sub presiune.
  • Cafe au lait – Cafea puternica preparata cu lapte cald in proportie de 1: 1.
0 Shares
You May Also Like