Ce trebuie sa stim despre clorul dintr-o piscina metalica?

Ce trebuie sa stim despre clorul dintr-o piscina metalica?

0 Shares
0
0
0

Majoritatea persoanelor care au optat pentru o piscina in curte, fie si-au indreptat atentia spre piscine metalice ovale, fie spre piscine metalice in diferite alte forme (rotunda, patrata, dreptunghiulara, etc.).

In cazul in care intentionati sa optati si dvs. pentru o piscina metalica, in mod evident este important sa cunoasteti cateva date si cu privire la nivelul de clor dintr-o asemenea piscina.

Otelul inoxidabil are o lunga istorie de performanta excelenta in proiectele bazin si spa, insa succesul unui proiect depinde de specificatiile corespunzatoare.

Piscinele din otel inoxidabil sudate si captuselile spa asigura durabilitate pe termen lung si sunt ideale pentru regiunile seismice, piscinele inalte si alte instalatii in care este posibila miscarea si scurgerile sunt inacceptabile.

Invelisurile din otel inoxidabil sunt, de asemenea, o alegere excelenta pentru modificarile cost-eficiente si modificarile de forma datorita flexibilitatii designului posibile. Abilitatea de a absorbi energia fara fracturare face ca otelul inoxidabil sa fie ideal ca material de reabilitare structural seismic.

Concentratia clorului de apa

O cauza adesea ignorata a deteriorarii sau coroziunii materialului piscinei in piscinele standard non-saltwater este nivelul ridicat de clor in apa. Aceasta se intampla de obicei atunci cand sunt prezente una sau mai multe dintre urmatoarele conditii:

  • Bazinele se afla in zonele de coasta sau ariile cu niveluri ridicate de clor in apa;
  • Cresterea deliberata a clorului este permisa pentru a crea o piscina cu apa sarata;
  • Exista caracteristici exterioare ale apei si piscinele se afla in zone de clima insorita, cu precipitatii reduse si rate de evaporare ridicate;
  • Chimicalele folosite uneori pentru a preveni deteriorarea chiturilor de pe placi contin si clor.

In mod ideal, clorurile (orice ingredient ce contine “clor” in denumirea sa, cum ar fi clorura de calciu sau acidul clorhidric), altele decat cele utilizate pentru salubrizare, nu ar trebui adaugate in apa de la piscina, deoarece pot creste dramatic nivelurile de clor in cazul in care nu exista o inlocuire adecvata a apei .

Unele localitati au cloruri de apa potabila de pana la 500 ppm. Informatiile privind nivelurile de cloruri ar trebui obtinute de la autoritatea responsabila cu apa atunci cand se iau decizii de proiectare si se iau in considerare la elaborarea procedurilor de intretinere a bazinelor.

Nivelele de clorura pot fi usor verificate cu benzi de testare pe hartie. Tipul 304L nu trebuie expus la niveluri de cloruri peste 250 ppm. Dupa cum s-a mentionat mai sus, unele ape potabile sunt in mod natural mai mari decat acel nivel. Daca se utilizeaza otel inoxidabil tip 316L pentru captuseala, jgheaburi si sistem de tratare a apei, atunci nivelul maxim de clor poate fi de pana la 500 ppm.

Bazine de salubritate

Piscinele cu apa salina sunt in crestere in popularitate, in special pentru persoanele in varsta, pentru persoanele cu piele sensibila si in centrele comunitare.

Otelurile inoxidabile obisnuite, cum ar fi tipurile 304L si 316L (si metale mai putin rezistente la coroziune, cum ar fi otelul galvanizat, aluminiu si aliajele de cupru obisnuite) nu ar trebui folosite niciodata pentru garniturile pentru piscine, scari sau echipamentele de tratare a apei cu apa sarata, deoarece acestea vor coroda rapid.

 

0 Shares
You May Also Like