De cate tipuri sunt incubatoarele pentru clocit?

De cate tipuri sunt incubatoarele pentru clocit?

0 Shares
0
0
0

Pe scurt, un incubator de oua indeplineste in mod artificial rolul pe care o gaina il are in mod normal pentru a face pui. Incubatorul este un dispozitiv mecanic care regleaza temperatura si umiditatea la nivele perfecte, creand astfel conditiile ideale care permit ca puii sa creasca in interiorul ouului fertilizat, fara ca gaina sa fie prezenta.

De fapt, incubatoarele sunt mult utile in ceea ce priveste clocirea oualor decat gainile. De exemplu, o gaina ar putea gazdui aproximativ 20-30 de oua in fiecare an, dar daca utilizati un incubator pentru a cloci ouale produse de aceeasi gaina, ar putea sa cloceasca in jur de 200-300 de oua.

Cum functioneaza un incubator?

Incubatoarele sunt construite pentru a include un motor si un ventilator care functioneaza la pastrarea temperaturii in interior la nivelul cerut. Deoarece temperatura interioara a incubatorului trebuie mentinuta la un nivel constant, in mod ideal incubatorul trebuie pastrat in interiorul unei incaperi si unde temperatura nu va scadea prea mult.

Ouale sunt plasate pe o tava in interiorul incubatorului si trebuie sa fie intoarse de cel putin 3 ori pe zi. Cu cat oul este mai mic, cu atat se va potrivi mai mult pe tava. Apa trebuie sa fie adaugata in incubator in fiecare zi pentru a mentine umiditatea la nivelurile corecte, insa acest nivel va creste in ultimele zile de incubare. Exista de obicei o gaura la baza incubatorului care permite adaugarea apei fara a fi nevoie sa se deschida incubatorul.

Sunt disponibile atat incubatoare manuale, cat si automate. Deoarece ouale trebuie sa se roteasca de cateva ori pe zi, mecanismul incubatorului va dicta daca acest lucru se va face manual de catre dvs. sau automat de catre incubatorul propriu-zis.

Incubator automat sau incubator manual?

Unul dintre avantajele majore ale unui incubator automat de ou este acela ca intoarce ouale pentru tine, deci nu trebuie sa-ti amintesti sa faci acest lucru in fiecare zi. Ouale stau in compartimente pe o tava special conceputa. Aceasta tava este deplasata automat de un motor care provoaca rotirea oualor.

Daca doriti sa va implicati mai mult in procesul de incubatie, atunci un incubator manual este pentru dvs. deoarece, cu ajutorul unui incubator manual de oua, vi se cere sa intoarceti ouale manual de cel putin 3 ori pe zi. Cel mai bine este sa marcati o parte a oului, astfel incat sa puteti urmari cand a fost ultima data intors. Este important ca ouale sa se roteasca in mod regulat, pe masura ce puiul se poate lipi de interiorul cochiliei.

Ei bine, acum ca deja cunoasteti atat de multe detalii despre incubatoare, puteti sa va indreptati cu incredere atentia spre Shopu.ro pentru a va alege incubatorul potrivit.

Incubatorul cu intoarcere simultana IO-103TH, 100 W care are afisaj pentru temperatura si umiditate, poate fi produsul ideal pentru dvs. Acesta este prevazut cu un capac transparent care este ideal in ceea ce priveste supravegherea puilor nou iesiti din ou si va ofera posibilitatea de a avea control automat al temperaturii de incubare.

Un incubator Puisor X2 IO-104, 100 W poate reprezenta de-asemenea o alegere inspirata. Si acest incubator are afisaj pentru temperatura si umiditate. Putem preciza si faptul ca acesta iese in evidenta datorita uniformizarii perfecte a temperaturii. Incubatorul dispune de un capac transparent care va permite supravegherea puilor nou iesiti din ou si va permite sa controlat automat temperatura de incubare.

0 Shares
You May Also Like