Cereale naturale si bio pentru un mic dejun sanatos

0 Shares
0
0
0

In situatia in care esti o persoana care pune mare pret pe aspectul fizic, dar si pe sanatate, cu siguranta iti alegi alimentele sau produsele pe care le mananci, cu o foarte mare atentie.

De exemplu, pentru micul dejun ai putea opta mai mereu pentru cereale naturale si bio, si cu siguranta vei avea de unde sa alegi, in conditiile in care rafturile supermarketurilor sunt pline de asemenea cereale naturale si bio.

Cel mai indicat insa ar fi fara doar si poate sa stii sa deosebesti cerealele naturale de cerealele cu zahar adaugat, care pot sa iti puna atat sanatatea cat si greutatea in pericol.

Cele mai multe etichete pe care le au atat cerealele care se gasesc in supermarketuri contin doar informatii cu privire la valorile calorice pe care le au cerealele, insa multa lume nu realizeaza ca daca stam sa facem un calcul, un castron cu muesli poate sa contina mult mai mult zahar decat cere organismul.

Un amanunt interesant este acela ca poti sa gasesti cereale de tip pufarine, care la prima vedere par a fi inocente, insa ele trebuiesc evitate. De exemplu, orezul expandat are in compozitia sa foarte putini nutrienti si este foarte procesat, ceea ce inseamna ca aceste cereale nu sunt tocmai bune pentru cei care isi doresc un mic dejun sanatos.

Exista cereale de tip muesli, care pot sa fie sanatoase si care pot reprezenta solutia ideala pentru un mic dejun sanatos, insa trebuie mancate cu precautie.

Trebuie precizat faptul ca aceste cereale se pot cumpara si din supermarketuri, insa sunt pline de zahar. Cea mai indicata solutie pentru cei care isi doresc, ar fi sa isi faca singuri acasa muesli, amestecand fructe, oleaginoase si seminte.

In momentul in care discutam despre cerealele pentru micul dejun, trebuie precizat faptul ca ovazul ar trebui sa fie nelipsit de la micul dejun al tuturor celor care tin la sanatatea si la corpul lor, asa ca aceste persoane cu siguranta mananca dimineata fulgi de ovaz.

Ovazul este perfect pentru cei care tin la dieta lor si poate sa fie potentat chiar si cu fructe, si mai mult decat atat, ovazul este bogat in carbohidrati, in vitamine si minerale.

Nu in ultimul rand, trebuie precizat faptul ca ovazul mai este bogat in fibre, si are un efect de incalzire asupra organismului.

Persoanele care isi doresc sa manance sanatos, pot si sa isi indrepte atentia spre un baton proteic din oaz, care sa aiba in compozitia sa si alte produse.

Asadar, toti cei care tin la viata si la sanatatea lor, ar trebui ca la micul dejun sa consume cat mai multe cereale naturale si bio. Acestea sunt si sanatoase, si nici nu “ajuta” la slabire.

Spre cereale naturale si cereale bio isi poate indrepta lumea atentia si in momentul in care vine vorba despre masa de pranz, si de ce nu, chiar si in momentul in care vine vorba despre masa de cina, pentru ca cerealele naturale si bio sunt de calitate superioara si au un gust foarte bun.

0 Shares