Tinutele asistentelor - factori de luat in considerare

Tinutele asistentelor – factori de luat in considerare

0 Shares
0
0
0

Nu exista doua zile la fel pentru ingrijitorii medicali, dar au un lucru in comun: presiunea zilnica. Asistentele trebuie sa fie increzatoare ca fac tot posibilul si ca uniforma lor nu le va retine intr-un moment critic al zilei.

Care sunt cerintele pentru tinuta unei asistente?

Toate acestea vor depinde de mediul in care vor lucra asistentii: spitalele publice au mai multe cerinte privind codul vestimentar al asistentelor/asistentilor, imbracamintea medicala fiind asigurata.

Totusi, este posibil si ca unele spitale si clinici sa demonstreze flexibilitate, permitand orice tip de halat sau tunica, indiferent daca se potriveste cu culoarea sectiei sau cu rolul personalului. Mai mult, la inceputul pandemiei de Covid-19, multe spitale au fost luate prin surprindere, iar spalatoriile nu functionau suficient de repede, asa ca orice ar fi fost binevenit.

Pe de alta parte, un mic birou sau departament ar fi intr-o pozitie mai buna pentru a decide intre ei cea mai buna uniforma pentru asistente.

In sfarsit, asistentele liberale pot alege in general tinuta pe care o doresc.

Uniforme de ingrijire: Design

Designul halatelor medicale este crucial, permitand unei tinute sa fie practica.

De exemplu, importanta buzunarelor este adesea subestimata atunci cand iti permit sa iti strecori toate echipamentele, cum ar fi stiloul preferat pentru a-ti elibera mainile. Halatele medicale au multe buzunare pentru a te insoti in cele mai bune conditii.

Un halat medical cu capse pentru dama si materialul sau de inalta performanta este ideal pentru asistente medicale care lucreaza din greu in zone bine incalzite. Lungimea putin mai mare si buzunarele incapatoare sunt, de asemenea, perfecte pentru asistentele care se deplaseaza mereu.

Uniforme de ingrijire: Confort

Confortul este, de asemenea, un factor esential de luat in considerare atunci cand iti alegi tinuta medicala. Intr-adevar, tinuta trebuie sa fie in perfecta armonie cu munca ta, adica sa iti aduca confort si sa nu iti stea in cale. Spune-ti la revedere echipamentului medical prea strans sau lejer. Tesatura ar trebui sa fie respirabila si, in mod ideal, usor elastica.

Uniforme de ingrijire: Estetica

Estetica nu este de obicei criteriul de prima alegere, dar suntem convinsi de importanta lui, motiv pentru care se ofera tinute moderne si colorate.

Acelasi lucru este valabil si pentru culori, unele tinute sunt disponibile in mai multe culori.

O asistenta intr-o tinuta lejera, blanda si fara forma nu se va simti „draguta”, iar acest lucru ii poate afecta in mod negativ increderea in sine si, in cele din urma, locul de munca.

In timp ce o asistenta care se simte frumoasa datorita hainelor medicale va fi in general mai motivata sa faca o treaba buna.

Uniforme de ingrijire: Unisex

Acestea combina stilul si confortul, datorita numeroaselor buzunare si a unei game largi de culori. Pe de alta parte, magazinele online au misiunea de a oferi halate medicale simple si confortabile pentru toata lumea. Aceste uniforme disponibile de la XS la XL cauta sa atraga toti profesionistii!

In timp ce esti asistenta intr-o sectie mare sau intr-un cabinet medical, poti conta pe tinutele de ingrijire disponibile pentru a raspunde tuturor asteptarilor si nevoilor tale.

0 Shares
You May Also Like