Cum functioneaza un termostat inteligent?

Cum functioneaza un termostat inteligent?

0 Shares
0
0
0

Ce este mai exact si cum functioneaza un termostat inteligent Salus Quantum SQ610RF? Ai auzit vorbindu-se despre termostate inteligente si te intrebi ce sunt si cum functioneaza? O intrebare buna la care vei gasi raspunsuri mai jos.

Ce face un termostat inteligent?

In timp ce un termostat conventional iti permite sa modifici temperatura din casa ta utilizand un cadran sau un panou de control, termostatul inteligent functioneaza putin diferit si mai eficient.

Foloseste trei elemente de baza pentru a oferi un mod mai usor de utilizat si mai accesibil pentru a controla mai bine incalzirea locuintei conectate.

Prima dintre aceste componente este de obicei conectata la calorifer si de acolo, fara fir, la cea de-a doua componenta.

Aceasta a doua componenta este un aparat de uz casnic, unitatea principala de comanda, adica termostatul in sine care controleaza ce se intampla si ce nu se intampla in toate camerele casei tale. Termostatul se conecteaza la Internet prin Wi-Fi.

Ultima componenta este aplicatia pe care o descarci pe smartphone sau tableta. Este o aplicatie pe un dispozitiv mobil care iti permite sa preiei controlul tuturor dispozitivelor conectate in orice moment.

In acest fel, daca tu doresti sa controlezi incalzirea sau temperatura unei camere o poti face din aproape orice locatie.

Avantajele utilizarii automatizarii caselor pentru incalzire

Exista multe avantaje in utilizarea automatizarii casnice pentru controlul incalzirii, dintre care:

  • Confortul este cel mai mare beneficiu al unui sistem de automatizare a casei.
  • Iti ofera acces permanent la sistemul tau de incalzire, ventilatie si aer conditionat.
  • Imagineaza-ti ca iti poti parasi casa iarna si nu trebuie sa alegi intre a-ti lasa sistemul de incalzire pornit sau a te confrunta cu conditii meteorologice neplacute la intoarcere.
  • Incalzirea va fi setata automat in modul confort cand esti acasa, in modul economic pentru absente scurte si in modul de protectie la inghet pentru absente lungi.
  • Nu numai ca sistemele inteligente pentru casa ta sunt convenabile, ci si economisesc cantitati semnificative de energie. De exemplu, o masina de spalat vase inteligenta poate fi programata sa functioneze dupa miezul noptii, iar acest lucru este deosebit de interesant daca locuiesti intr-o zona in care beneficiezi de tarife la electricitate in functie de momentul consumului.

Gata cu energia irosita

In majoritatea locuintelor, functionarea echipamentelor de incalzire si racire reprezinta cea mai mare parte a facturii de energie.

Sistemele de incalzire folosesc mai putina energie atunci cand sunt programate pentru a optimiza temperaturile in functie de nevoile tale specifice.

Cu controale convenabile si functii de programare, vei putea opri sistemul de incalzire mai des, economisind energie si bani castigati din greu. Acest lucru va imbunatati eficienta sistemului tau de incalzire, prelungind in acelasi timp viata acestuia.

Datorita tabloului de bord si termostatului inteligent, vei putea monitoriza si controla consumul de energie zilnic, saptamanal, lunar sau anual.

Energia care altfel ar fi irosita in camera neocupata ar putea fi, prin urmare, directionata catre camera ocupata. Este o modalitate buna de a implica toti membrii familiei in lupta impotriva energiei irosite.

0 Shares
You May Also Like