Cum sa alegi un scaun ergonomic?

Cum sa alegi un scaun ergonomic?

0 Shares
0
0
0
Cum sa alegi un scaun ergonomic?

Va desfasurati activitatea din viata de zi cu zi intr-un birou? In aceste conditii cu siguranta stiti cat de important este sa folositi un scaun potrivit.

Daca va aflati in cautarea unui scaun de calitate superioara, cu siguranta trebuie sa tineti cont de detaliile pe care vi le prezentam in randurile care urmeaza. Apoi, cu siguranta veti opta pentru un scaun directorial cu masaj SIB 1311 cu 8 puncte de masaj.

Scaunul de scaun se simte confortabil si se potriveste cu forma dvs.

Cand stati pe scaun, sezutul scaunului trebuie sa fie cu cel putin un centimetru mai larga decat soldurile si coapsele de pe ambele parti. Sezutul scaunului nu trebuie sa fie prea lung pentru picioare, altfel, fie va va prinde in spatele genunchilor, fie va va impiedica sa va sprijiniti complet pe spate de sprijinul lombar.

Majoritatea scaunelor ergonomice au un sezut cu fata de cascada care impiedica scaunul sa va prinda in spatele genunchilor. Scaunul trebuie sa fie conturat pentru a permite distribuirea uniforma a greutatii si ar trebui sa fie confortabil si pentru picioare.

Este scaunul scaunului reglabil?

Pentru preferinte, scaunul ar trebui sa fie reglabil pneumatic, astfel incat sa puteti regla inaltimea scaunului in timp ce stati pe scaun. Unele scaune au un mecanism mecanic de reglare a inaltimii, care este de asemenea acceptabil.

Gama de reglare a inaltimii scaunului este suficienta pentru a raspunde nevoilor tuturor utilizatorilor?

Ar trebui sa puteti regla inaltimea scaunului, astfel incat picioarele sa fie ferm pe sol. In cele mai multe cazuri, nu trebuie sa folositi un suport pentru picioare. Mecanismul de ajustare a inaltimii scaunului trebuie sa fie usor de atins si sa functioneze atunci cand sunteti asezat.

Scaunul are un spate lombar confortabil (partea inferioara a spatelui)?

Multe scaune au suporturi lombare amortizate care pot fi reglate in sus si in jos si inainte si inapoi pentru a va potrivi cel mai bine forma. Daca scaunul va fi folosit de mai multi utilizatori, atunci acest nivel de ajustare poate fi necesar. Daca scaunul are un suport lombar de inaltime fixa ​​si se simte confortabil cand stati cu spatele la acest lucru si veti fi principalul utilizator al scaunului, atunci un suport lombar fix poate fi acceptat.

Spatarul scaunului este suficient de mare pentru a oferi un sprijin bun pentru spate?

Multe scaune au suporturi spate suficient de mari incat sa ofere sprijin din spate si sus pe spate, pe langa un suport lombar bun.

Sezutul scaunului inca se simte confortabil dupa ce ati stat in el timp de 60 – 120 minute?

Daca sezutul scaunului este fabricat din spuma de densitate mica, atunci utilizarea continua poate determina deformarea permanenta a acestuia si nu va oferi un suport adecvat. Amortizarea insuficienta si conturarea necorespunzatoare pot provoca disconfort, dezechilibru si oboseala la sold si spate.

Spatarul scaunului se inclina si sprijina spatele in diferite pozitii?

Miscarea spatelui in timp ce stati, ajuta la mentinerea unei coloane vertebrale sanatoase. Cautati scaune care sa va permita sa va inclinati cu usurinta, care sa va asigure un sprijin bun pentru spate in diferite posturi inclinate si care sa aiba un spate care urmareste locul in care vi se afla spatele. Blocarea spatarului scaunului intr-o pozitie, in general, nu este recomandata sau benefica pentru utilizatori.

Scaunul are o baza pentru 5 piedestale?

Daca mobilitatea scaunelor este importanta pentru a va ajuta sa va faceti munca, atunci scaunul ar trebui sa aiba cel putin o baza de 5 piedestale cu rotile care aluneca liber pe suprafata podelei. De asemenea, poate doriti sa alegeti un scaun care sa se invarta usor.

Aveti nevoie de cotiere pe scaun?

Daca da, cotierele sunt largi, conturate, amortizate si confortabile? In timp ce stati asezat, puteti regla cu usurinta inaltimea cotierelor si puteti muta cotierele mai aproape impreuna sau mai departe? Puteti muta usor bratele daca aveti nevoie sa faceti acest lucru?

Acestea sunt cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a alege un scaun pentru birou.

0 Shares
You May Also Like