Cum se alege un suport pentru bicicleta?

Cum se alege un suport pentru bicicleta?

0 Shares
0
0
0

O activitate placuta si care iti poate mentine tonusul ridicat, este cu siguranta mersul pe bicicleta. Despre mersul pe bicicleta mai trebuie sa stii si ca te ajute sa arzi multe calorii.

In plus, in majoritatea oraselor aglomerate, este mult mai usor sa ajungi la destinatie folosind bicicleta, decat sa te deplasezi cu masina. Ba chiar mai mult, mersul pe bicicleta nu polueaza, iar acesta este un alt motiv pentru care este important sa mergi cat mai mult posibil cu bicicleta.

Acum, iti poti lua bicicleta cu tine chiar si cand pleci undeva departe de casa, pentru cateva zile, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa iti alegi unul dintre cele mai bune suporturi de biciclete.

Se gasesc diferite tipuri de suporturi pentru biciclete pe piata, asa ca este foarte posibil ca alegerea unui suport sa te copleseasca. Inainte de toate insa, pentru a putea sa utilizezi un suport pentru bicicleta, va fi necesar sa ai deja cumparat un carlig de remorcare.

Un asemenea suport pentru bicicleta nu va reduce din aerodinamismul masinii tale, dar dezavantajul lui este insa ca, iti va obstructiona luneta masinii, asa ca nu vei mai putea sa te uiti in oglinda retrovizoare pe tot parcursul drumului.

Daca alegi un asemenea suport pentru biciclete, este foarte important sa alegi unul care sa dispuna de semnale luminoase, astfel incat ceilalti participanti la trafic sa iti inteleaga intentiile si manevrele. In acest fel te vei asigura ca nu esti protagonistul unui accident de circulatie.

Suport pentru biciclete instalat pe plafonul masinii

O alta idee pe care o poti lua in considerare atunci cand cauti suporturi pentru biciclete, este aceea de a opta pentru un suport care vine instalat pe plafonul masinii. Este important sa stii deja ca un astfel de suport va reduce din aerodinamismul masinii, iar din acest motiv si consumul de carburant al acesteia va fi putin mai mare.

Trebuie sa cunosti insa foarte bine ruta pe care o vei urma, pentru ca daca alegi un astfel de suport, este posibil ca la un anumit moment dat sa fie nevoie sa treci prin vreun tunel sau pe sub vreun pod, sau sa fie necesar sa ajungi intr-o parcare subterana.

Un asemenea suport pentru biciclete este avantajat de faptul ca iti ofera posibilitatea de a transporta simultan cel mult 6 biciclete, insa dupa cum spuneam, inaltimea te poate dezavantaja. Totul depinde de unde calatoresti. Daca nu exista poduri si tuneluri, atunci nu ai de ce sa iti faci griji.

Cum se monteaza suportul pentru biciclete?

Cu siguranta, un suport pentru plafon se monteaza diferit de un suport care vine in spatele masinii, si care necesita utilizarea unui carlig pentru remorcare.

Cand iti comanzi insa un suport pentru biciclete de la un magazin online profesionist precum CGR Auto, acesta vine insotit de un set de instructiuni complete, care sa te ajute sa instalezi fara probleme suportul.

Este de-asemenea foarte important sa ai la cunostinta faptul ca aceste suporturi pot dispune de sisteme de siguranta (antifurt), atat pentru biciclete cat si pentru suport.

De preferat ar fi alegerea unui asemenea suport, care daca vine cu sistemul antifurt, iti ofera o oarecare liniste, pentru ca va fi imposibil pentru hoti sa iti fure suportul, sau chiar bicicleta.

Imediat dupa ce termini de montat un astfel de suport pe masina, trebuie sa te asiguri inainte de a iesi cu masina in trafic, ca ai conectat sitemul de semnalizare de care dispune suportul pentru biciclete, pentru carligul de remorcare, la masina.

Este important sa te asiguri de-asemenea ca numarul de la masina este vizibil in continuare, si dupa ce bicicletele sunt asezate in suport. In caz contrar, ai sanse mari sa primesti o amenda.

0 Shares
You May Also Like