Cum se evalueaza un diamant?

0 Shares
0
0
0

Exista o multime de persoane care atunci cand au probleme financiare cauta cele mai eficiente surse de imprumut, asa ca de multe ori isi indreapta atentia catre casele de amanet.

Cei care au nevoie de sume de bani considerabile aleg sa isi amaneteze sau chiar sa isi vanda bijuteriile. Exista case de amanet care au lipite in fereastra afise cu textul cumparam diamante, astfel ca persoanee care au nevoie de sume mari de bani isi pot vinde bijuteriile.

Diamantele au o valoare foarte mare, insa cei care se afla intr-o situatie critica din punct de vedere financiar ajung sa vanda diamantele la preturi mult mai mici decat valoreaza acestea, doar pentru a face rost rapid de bani.

Ei bine, in cele ce urmeaza vom vedea care ar fi cam cele mai importante criterii de evaluare a diamantelor, pentru ca oamenii sa stie intr-adevar cat valoreaza diamantele lor.

Asadar, diamantele pot sa fie clasificate in functie de culoare. Acestea se clasifica dupa litere, astfel ca diamantele din categoria D sunt complet incolore, in timp ce diamantele din categoria Z sunt de un galben pal sau maro.

Referitor la diamantele din categoria D, care sunt incolore, trebuie precizat ca acestea sunt foarte rare si au cele mai mari preturi.

Exista deasemenea diamante din categoriile G,H care sunt numite uneori alb rar, dar si diamante din categoriile I si J, care sunt aproape incolore si care reprezinta o investitie buna.

Diamantele se pot evalua deasemenea si in functie de claritate, iar aici trebuie precizat faptul ca in starea sa bruta diamantul nu este foarte frumos. Prin taiere si slefuire insa, diamantul incepe sa fie din ce in ce mai frrumos.

Revenind la claritatea diamantelor, de precizat este ca diamantele din categoria IF (Internallu Flawless) catre VS (Very Small Inlusions) sunt considerate a fi diamantele de lux. Exista apoi diamantele din categoria SI1 si SI2 (Small sau Slighit Inclusions). Pentru cei care isi doresc sa investeasca in achizitionarea de diamante, acestea pot reprezenta cea mai buna solutie,

Aceste diamante au incluziuni mici si invizibile cu ochiul liber, iar acestea pot sa fie vizibile doar prin marirea de 10X. aceste diamante pot avea unele libsuri de stralucire care de-abia pot sa fie observate.

Urmeaza apoi diamantele I1 si I2 si I3(Included/Imperfect), care denota mari incluziuni si fracturi vizibile ochiului liber.

Ei bine, de precizat este faptul ca diamantele se clasifica si in functie de greutate – carat. Caratul (si nu Karatul care este specific aurului), este o masura de greutate in cazul diamantelor si nu de dimensiune.

In acest fel, diamantele se evalueaza in functie de greutatea lor si nu in functie de marime. Cat despre dimensiunea reala a unui diamant, trebuie precizat ca aceasta se poate descrie in milimetri.

Cat despre masura unitatii carat, trebuie precizat ca aceasta este de 100 de puncte sau 0.2 grame.

Astfel avem: 1 CT (carat)= 0.2gr, 1 CT = 100 puncte, sau 0.5 CT =50 puncte.

Cel mai important aspect este acela ca greutatea in carate afecteaza pretul unui diamant mai mult decat oricare alt indicator dintre cei 4C.

0 Shares
You May Also Like