De cate tipuri poate sa fie recuperarea medicala?

De cate tipuri poate sa fie recuperarea medicala?

0 Shares
0
0
0

Viata este atat de imprevizibila, astfel incat astazi poti sa fii cel mai fericit om de pe pamant, poti sa ai tot ceea ce iti doresti, iar maine poti sa pierzi totul intr-o singura clipa.

Acest lucru poate insemna si faptul ca astazi poti sa fii sanatos tun, fara a da vreun semn de boala sau de slabiciune, iar maine vei putea sa suferi un accident vascular cerebral de exemplu, sau vei putea suferi un accident rutier, sau un orice alt tip de accident, care sa iti pericliteze serios viata.

Intr-o astfel de situatie, cu siguranta, atat tu, cat si orice alta persoana care trece printr-o astfel de situatie, veti considera faptul ca sfarsitul este aproape, si ca nu va mai puteti recupera niciodata, pentru a reveni la viata de dinainte.

Acest lucru insa nu este adevarat, pentru ca orice persoana care sufera un accident rutier de exemplu, un accident vascular cerebral, sau orice alt tip de accident in urma caruia nu se mai poate misca, sau nu se mai poate misca precum inainte, are o sansa.

Aceasta sansa consta in primul rand in internarea intr-un spital de recuperare medicala Bucuresti, acolo unde exista medici specialisti, care ajuta pacientii sa se recupereze in cel mai scurt timp posibil.

Sunt situatii in care pacientii care ajung intr-un astfel de spital, au nevoie de o terapie prin masaj pentru a se recupera.

Intr-adevar, atunci cand vine vorba despre masaj, putem sa ne gandim mai intai de toate la un masaj de relaxare, insa el poate sa fie util si pentru indepartarea durerilor de spate, de contacturi, torticolis, etc.

Masajul terapeutic este ideal datorita rezultatelor spectaculoase pe care le are in tratarea durerilor de spate, in tratarea herniei de disc, a discopatiei, sau pentru tratarea durerilor din zona cefei, precum spondiloza cervicala de exemplu.

Desore masajul terapeutic mai trebuie mentionat faptul ca are obiective indraznete precum sedarea durerilor de exemplu, micsorarea contracturilor musculare, imbunatatirea circulatiei sangelui, activarea factorilor metabolici la grupul muscular afectat, diminuarea durerilor, favorizarea circulatiei limfatice sau mentinerea elasticitatii pielii.

Deasememea, mai trebuie mentionat faptul ca persoanele care sufera un accident, indiferent de natura acestuia, in urma caruia nu mai sunt capabili sa se miste singuri, sau nu mai pot umbla, pot sa fie supusi si unui program de recuperare prin kinetoterapie.

Kinetoterapia este de fapt o gimnastica medicala, si reprezinta una dintre cele mai importante etape ale recuperarii medicale a pacientilor. Scopul kinetoterapiei este acela de a creste forta si rezistenta musculara, dar si acela de a oferi o mai mare mobilitate articulara.

Fizioterapia este iarasi o etapa foarte importanta care poate ajuta foarte mult pacientii, datorita faptului ca poate ajuta la calmarea durerilor, poate reduce inflamatiile articulare si musculare, si ce conteaza iarasi foarte mult, poate elimina contracturile si poate duce la reducerea edemelor.

Pe langa aceste etape, pacientii care sunt internati intr-un asemenea spital de recuperare, sunt si consiliati psihologic, pentru a fi ajutati sa treaca mult mai rapid peste socul produs de accidentul suferit.

0 Shares
You May Also Like