De ce este importanta vitamina C?

De ce este importanta vitamina C?

0 Shares
0
0
0

Vitamina C este o vitamina esentiala, ceea ce inseamna ca organismul uman nu o poate produce. Cu toate acestea, are multe roluri si a fost legata de beneficii impresionante pentru sanatate. Este recunoscuta ca fiind solubila in apa si face parte din componenta mai multor fructe si legume, inclusiv portocale, capsuni, kiwi, ardei gras, broccoli, varza si spanac.

Doza zilnica de vitamina C este de 75 mg pentru femei si 90 mg pentru barbati. Desi este recomandat sa obtineti aportul de vitamina C din alimente,este destul de dificil de facut acest lucru, motiv datorita caruia, foarte multi oameni apeleaza la suplimente pentru a-si satisface nevoile, cum ar fi Vitamina C 100mg SOLARY.

Despre vitamina C vom discuta in cele ce urmeaza, si cu siguranta trebuie sa ramaneti alaturi de noi pana la finalul acestui articol, dat fiind faptul ca veti descoperi informatii foarte interesante despre aceasta vitamina esential.

Veti intelege care sunt cele mai importante motive datorita carora, este necesar sa va indreptati atentia spre Vitamina C 100mg SOLARY. Deci, sa vedem asadar despre ce este vorba.

1. Poate reduce riscul de boli cronice

Vitamina C este un antioxidant puternic care va poate intari apararea naturala a corpului. Antioxidantii sunt molecule care stimuleaza sistemul imunitar. Acestia fac acest lucru protejand celulele de moleculele daunatoare care sunt cunoscute sub denumirea de radicali liberi. In momentul in care acesti radicali liberi se acumuleaza, acestia pot promova o stare cunoscuta sub numele de stres oxidativ.

Despre aceasta stare numita stres oxidativ, trebuie sa aflati faptul ca a fost legata de multe boli cronice. Studiile arata ca consumul de mai multa vitamina C poate creste nivelul de antioxidanti din sange cu pana la 30%. Acest lucru ajuta apararea naturala a corpului sa lupte impotriva inflamatiei.

2. Poate ajuta la controlul hipertensiunii arteriale

Tensiunea arteriala ridicata va expune riscului de boli de inima, principala cauza de deces la nivel global. Studiile au aratat ca vitamina C poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale atat la cei cu, cat si fara hipertensiune arteriala.

O analiza a 29 de studii la om a constatat ca administrarea unui supliment de vitamina C a redus tensiunea arteriala sistolica (valoarea superioara) cu 3,8 mmHg, si tensiunea arteriala diastolica (valoarea inferioara) cu 1,5 mmHg in medie, la adultii sanatosi. La adultii cu hipertensiune arteriala, suplimentele cu vitamina C au redus tensiunea sistolica cu 4,9 mmHg si tensiunea arteriala diastolica cu 1,7 mmHg, in medie.

In ciuda faptului ca aceste rezultate sunt promitatoare, nu este clar daca efectele asupra tensiunii arteriale sunt pe termen lung. Mai mult, persoanele cu tensiune arteriala crescuta nu ar trebui sa se bazeze doar pe vitamina C pentru tratament.

3. Va poate reduce riscul de boli de inima

Bolile de inima, probabil stiti deja acest lucru, sunt principala cauza de deces la nivel mondial. Multi factori cresc riscul bolilor de inima, inclusiv tensiunea arteriala crescuta, trigliceridele ridicate sau nivelurile de colesterol LDL (rau) si nivelurile scazute de colesterol HDL (bun). Vitamina C poate ajuta la reducerea acestor factori de risc, care pot reduce riscul bolilor de inima.

De exemplu, o analiza a 9 studii cu 293.172 de participanti au constatat ca, dupa 10 ani, persoanele care au luat cel putin 700 mg de vitamina C zilnic au avut un risc cu 25% mai mic de boli de inima decat cele care nu au luat un supliment de vitamina C.

O alta analiza a 13 studii a analizat efectele administrarii zilnice a cel putin 500 mg de vitamina C asupra factorilor de risc pentru bolile de inima, cum ar fi nivelul colesterolului din sange si al trigliceridelor. Analiza a constatat ca administrarea unui supliment de vitamina C a redus semnificativ colesterolul LDL (rau) cu aproximativ 7,9 mg / dl si trigliceridele din sange cu 20,1 mg / dL.

Pe scurt, se pare ca administrarea sau consumul a cel putin 500 mg de vitamina C zilnic poate reduce riscul bolilor de inima.

4. Poate reduce nivelul de acid uric din sange si poate ajuta la prevenirea gutei

Guta este un tip de artrita care afecteaza milioane de oameni la nivel mondial, este o boala incredibil de dureroasa si implica inflamatia articulatiilor, in special a celor de la degetele mari. Persoanele cu guta au umflaturi si atacuri bruste, severe de durere.

Simptomele de guta apar atunci cand exista prea mult acid uric in sange. Acidul uric este un produs rezidual produs de organism. La niveluri ridicate, se poate cristaliza si depune in articulatii. Interesant este faptul ca mai multe studii au aratat ca vitamina C poate ajuta la reducerea acidului uric din sange si, ca urmare, la protejarea impotriva atacurilor de guta.

0 Shares
You May Also Like