De ce sunt importante separatoarele de hidrocaburi pentru mentinerea unui mediu curat

De ce sunt importante separatoarele de hidrocaburi pentru mentinerea unui mediu curat

0 Shares
0
0
0

De ce sunt importante separatoarele de hidrocaburi pentru mentinerea unui mediu curat
Utilizand un separator de hidrocarburi din beton derivatele petroliere sunt mai usor de mentinut departe de mediu si se va evita poluarea mult mai usor.

Materialele depozitate in silozuri trebuie sa fie drenate sau uscate iar silozurile trebuie acoperite pentru a preveni intrarea apei de ploaie si etansate pentru a preveni scurgerile. Daca se acumuleaza vreun lichid contaminat, acesta trebuie indepartat si eliminat in mod adecvat. Retineti ca resturile de metal sunt deseuri si, ca atare, se aplica obligatia de a le deversa in conditii perfect legale.

Ceea ce este foarte important de mentionat este faptul ca in momentul in care legile nu sunt respectate in ceea ce priveste deversarile, pot fi aplicate amenzi foarte mari. De aceea, va recomandam sa va cumparati cele mai bune separatoare din marketplace pentru a gestiona corect apele uzate si contaminate.

Toate rezervoarele si zonele de depozitare a uleiului, inclusiv pentru uleiul uzat, ar trebui sa fie amplasate pe o baza impermeabila in cadrul unui perete etans. In structura peretelui nu trebuie sa intre apa si nu sunt permise scurgerile. Volumul zonei de depozitare trebuie calculat in conformitate cu instructiunile din cadrul legilsativ.

Orice conducte de umplere si deversare, supapele si indicatoarele de nivel trebuie sa fie incorporate in vasul de depozitare a uleiurilor, iar conductele de evacuare a rezervorului trebuie sa fie directionate in jos, in asa fel incat in in caz de supraincarcare deseurile sa nu fie eliminate de fortele fizice. Zonele de depozitare ar trebui examinate in mod regulat si orice precipitatii care se acumuleaza inlaturate prin prin pompare in cadrul unui sistem controlat manual. Aceasta apa poate fi contaminata si trebuie aruncata cu grija. In cele mai multe state au fost introduse reglementari care stabileau standarde minime pentru depozitarea petrolului in spatii industriale si comerciale.

Rezervoarele interne de depozitare trebuie, de asemenea, grupate ca mai sus si, daca sunt deservite de un punct de umplere la distanta, drenajul din zona ar trebui sa treaca printr-un separator de ulei de dimensiuni adecvate. Pentru toate rezervoarele de depozitare este recomandata o alarma la nivel inalt, care ofera o protectie suplimentara impotriva supraincarcarii.

Rezervoarele subterane si conductele sunt sensibile la deteriorare si coroziune, iar instalatiile de la sol sunt preferate. In zonele cu o vulnerabilitate ridicata a apelor subterane, agentia poate obiecta la instalarea rezervoarelor de depozitare subterane. Acolo unde este necesara depozitarea subterana, poate fi necesara o serie de masuri de protectie, cum ar fi rezervoarele cu izolatie dubla si detectarea scurgerilor.

Inspectia periodica, decontaminarea depozitelor si testarea presiunii sunt esentiale, in special acolo unde ar putea aparea poluarea apelor subterane. Locatia conductelor subterane trebuie identificata si marcata in mod clar pentru a evita deteriorarea prin incarcarea excesiva a suprafetei.

Ceea ce conteaza in final este ca mediul sa ramana sanatos pentru foarte mult timp, motiv pentru care au aparut si toate aceste reglementari. Patrunderea hidrocarburilor in mediu poate fi foarte periculoasa atat pentru plante si animale cat si pentru oamenii din zona.

 

0 Shares
You May Also Like