Despre manageri si responsabilii cu resurse umane

Despre manageri si responsabilii cu resurse umane

0 Shares
0
0
0

In cele mai multe sporturi profesionale, managerul general este directorul echipei responsabil pentru dobandirea drepturilor asupra personalului jucatorilor, negocierea contractelor acestora si reassigning sau concedierea jucatorilor care nu mai sunt doriti in echipa. Directorul general poate avea si responsabilitatea de a angaja si de a forta antrenorul echipei. Uneori multe persoane au nevoie de curs inspector resurse umane.

Timp de multi ani in sporturile profesioniste din Statele Unite, antrenorii au servit de multe ori ca manageri generali pentru echipele lor, de a decide care jucatori ar fi pastrati in echipa si care au respins si chiar negociau conditiile contractelor lor in cooperare cu proprietatea echipei . De fapt, multe echipe sportive din primii ani ai sportului profesionist din S.U.A. au fost antrenate de catre proprietarul echipei, astfel ca, in unele cazuri, aceeasi persoana a servit ca proprietar, manager general si antrenor principal.

Odata cu cresterea numarului de bani implicati in sporturile profesionale, multi jucatori proeminenti au inceput sa angajeze agenti pentru a negocia contracte in numele lor. Aceste negocieri de contract intensificate care au rezultat, precum si asigurarea tuturor contractelor de jucator sunt in conformitate cu aceste limite, precum si in conformitate cu dorintele de proprietate si capacitatea sa de a plati.

Managerii generali sunt de obicei responsabili pentru selectarea jucatorilor in proiectele de jucatori si lucreaza cu personalul de coaching si cercetasi pentru a construi o echipa puternica. In sporturile cu ligi de dezvoltare sau minore, managerul general este, de obicei, executivul de echipa, cu responsabilitatea generala de a “trimite” si de a “apela” jucatori la si de la aceste ligi, desi antrenorul principal poate avea, de asemenea, contributii semnificative in aceste decizii.

Unii dintre cei mai de succes manageri ai sportului au fost fosti jucatori si antrenori, in timp ce altii au cunostinte despre proprietate si managementul afacerilor.

Termenul nu este utilizat in mod obisnuit in Europa, in special in fotbal, unde se utilizeaza in schimb postul de manager sau antrenor pentru a se referi la pozitia de conducere / coaching. Pozitia de director al fotbalului ar putea fi pozitia cea mai asemanatoare in multe cluburi europene de fotbal.

Daca fiecare antreprenor se gandea la el insusi ca fondator de startup, ar fi mult mai multe companii de succes si mai putini antreprenori care nu au reusit. Problema este ca nu o fac.

Din anumite motive, nu pot sa inteleg, multi antreprenori ar putea avea un fel de credinta utopica ca regulile afacerilor, finantelor si pietelor competitive nu se aplica acestora. Ei cred ca sunt speciali.

Din pacate, se insela.

Nu imi pasa ce produs sau serviciu aveti in minte, ce piata intentionati sa abordati sau ce tip de client credeti ca veti vinde. Nu este nici o diferenta. Regulile sunt intotdeauna aceleasi.

Vestea buna este ca nu este stiinta rachetelor, dar daca nu faci anumite lucruri si le faci bine, nu vei mai face niciodata startul de pe teren.

Concentreaza-te pe a face un singur lucru si fa-l cat mai bine si mai frumos astfel incat sa poti evolua alaturi de compania ta.

0 Shares
You May Also Like