Este recomandat consumul de caju?

Este recomandat consumul de caju?

0 Shares
0
0
0

Caju este un copac din familia Anacardiaceae, originar din Brazilia, membru al aceleiasi familii din care face parte fisticul si fructul mango. Fructele acestui copac sunt comestibile si sunt cunoscute publicului ca alune caju, alune acaju, sau pur si simplu, caju.

Anacardii (caju) au un unt, un gust dulce si sarat, o forma inconfundabila si sunt o sursa excelenta de mai multe vitamine si minerale. Cresc pe arbori de nuci de caju, care sunt originari din climele subtropicale.

Alunele de caju crude, sunt adesea folosite in retetele vegane, precum si in gatitul indian. Multi dintre noi mancam caju dupa ce au fost prajite si sarate, ceea ce le transforma intr-o gustare delicioasa.

Desi anacardii sunt unul dintre tipurile de alune cu cel mai scazut continut de fibre si carbohidrati, acestea sunt ambalate cu vitamine, minerale si antioxidanti.

Acestea includ vitaminele E, K si B-6, impreuna cu minerale precum cupru, fosfor, zinc, magneziu, fier si seleniu, toate fiind atat de importante pentru o varietate de functii corporale, incat nu putem merge fara ele.

Proprietati sanatoase pentru inima

Cercetarile arata ca consumul de nuci mai mari, cum ar fi caju, va poate reduce riscul de boli cardiovasculare . Acest lucru poate aparea prin reducerea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol. In un studiu, anacardii au redus tensiunea arteriala si au crescut nivelul de colesterol „bun”.

Unele vitamine si minerale din nuci, cum ar fi potasiu, vitaminele E si B-6 si acid folic, ajuta, de asemenea, la combaterea bolilor de inima, acesta fiind unul dintre motivele pentru care, multe persoane cauta sa cumpere mai multe pungi de caju crud 1 kg.

Optimizeaza sanatatea sangelui

Cupru si fierul din caju crud, colaboreaza pentru a ajuta corpul sa se formeze si sa foloseasca globule rosii. Acest lucru la randul sau, mentine vasele de sange, nervii, oasele si sistemul imunitar sanatos si functioneaza corect.

Bun pentru sanatatea ochilor

Cu totii am auzit ca morcovii sunt buni pentru ochi, dar s-ar putea sa aveti o surpriza afland faptul ca si caju are rezultate benefice pentru ochi.

Alunele de caju contin niveluri ridicate de luteina si zeaxantina, care actioneaza ca antioxidanti. Atunci cand sunt consumate zilnic, acesti compusi antioxidanti pot proteja ochii de tipul de deteriorare care poate duce la orbire pe masura ce imbatranim. De asemenea, pot ajuta la scaderea riscului de cataracta.

Reduce durerile musculare

Multe femei care s-au plans de durerile de dinaintea perioadei delicate a lunii, au ales sa consume caju, dupa ce au citit diferite articole pe internet. Spre surprinderea lor, durerile au fost ameliorate, datorita magneziului pe care caju il contine.

Gestionarea pierderii in greutate

Conform cercetarilor de la Harvard, doua portii de caju crud pe zi, sunt utile in lupta impotriva bolilor cardiovasculare, diabetului si cancerului. In plus, caju contine o multime de vitamine si nutrienti, dar contine si multa grasime.

Grasimea din caju este grasime „buna”, despre care se crede ca ajuta la prevenirea bolilor de inima si la reducerea riscului de accident vascular cerebral. Grasimea va ajuta de asemenea, sa va simtiti plini si multumiti si va poate ajuta in gestionarea greutatii.

Concluzie

Dupa cum se poate vedea din randurile anterioare ale articolului, caju este o centrala de vitamine, minerale si alti nutrienti benefici. In timp ce alte nuci, cum ar fi migdalele, pot avea un continut mai mare de proteine ​​si fibre, consumul de nuci precum caju, a fost legat de prevenirea cancerului, sanatatea inimii si mentinerea greutatii.

Raspunsul la intrebarea din titlul articolului este, desigur: Da, este indicat sa consumam caju, iar din acest motiv foarte multe persoane cauta sa cumpere caju crud 1 kg, pentru a se bucura de toate beneficiile oferite de caju crud; beneficii pe care le-ati putut descoperi in acest articol.

0 Shares
You May Also Like