Motocultor vs. motosapa: ce aleg?

Motocultor vs. motosapa: ce aleg?

0 Shares
0
0
0

Exista persoane care intentioneaza sa inceapa sa se ocupe de cultivarea legumelor pentru propriul consum, dar care nu stiu ce utilaje sunt potrivite pentru nevoile lor.

Acest lucru este firesc, in special pentru cei care au mostenit de exemplu un teren la tara, dar care pana acum nu s-au mai ocupat de agricultura. Nici cei care si-au cumparat o casa la tara sau un teren pe care doresc sa cultive legume, nu au prea multe cunostinte despre aceste echipamente, daca nu au avut pana in prezent tangente cu agricultura.

In ajutorul acestora, vom prezenta in randurile care urmeaza cele mai importante detalii pe scurt, atat despre motosape cat si despre motocultoare. Vom vedea in ce situatii se recomanda utilizarea motosapelor si in ce situatii se recomanda utilizarea motocultoarelor.

Motosapa

Asadar, in ceea ce priveste motosapa, aceasta este un utilaj agricol care se foloseste cu scopul de a marunti pamantul. Motosapa este ideala pentru pregatirea solului in vederea insamantarii sau a plantarii, dar si pentru a intretine culturile.

Se recomanda utilizarea motosapelor pentru suprafete de teren de maxim 1000 de metri patrati. Puteti folosi in aceste conditii motosapa atat in gradina, cat si in sere sau in solarii, in cazul in care suprafata de teren nu depaseste 1000 de metri patrati.

Unei motosape ii puteti atasa chiar si o remorca daca aveti nevoie. In cazul in care insa aveti nevoie de un utilaj pe care sa il folositi pentru a lucra suprafete de teren mai mari de 1000 de metri patrati, atunci cu siguranta va fi nevoie sa va indreptati atentia spre un motocultor.

Motocultorul

In ceea ce priveste motocultorul, acesta este la fel ca si sapa un utilaj agricol. Motocultoarele in schimb pot fi utilizate fara probleme pe solurile grele, si pe suprafete mari de pamant.

Ati aflat deja despre motosape ca sunt ideale pentru suprafetele de teren care nu depasesc 1000 de metri patrati. Ei bine, in ceea ce priveste motocultoarele, acestea pot fi utilizate fara probleme chiar si pe suprafete de teren care depasesc 10.000 de metri patrati.

Daca aveti de exemplu o gradina sau un teren agricol care are 5000 de metri patrati sau pana in 8.000 de metri patrati, puteti alege fara probleme un motocultor care are puterea de 7 CP.

Aceste motocultoare pot fi utilizate chiar si pe suprafete care depasesc 8.000 de metri patrati, dar in aceste conditii ar fi de preferat sa va indreptati atentia spre un utilaj mai puternic.

De exemplu, un motocultor Rabota K10 este ideal pentru a lucra suprafetele de teren mai mari de 10.000 de metri patrati. Un astfel de motocultor Rabota K10 are puterea de 10 CP, si este prevazut cu motor pe benzina euro 5.

Utilajul poate fi achizitionat alaturi de accesorii precum prasitoare, plug de arat, plug de bilonat, remorca motocultor, plus multe alte accesorii care in anumite situatii isi vor dovedi eficienta.

Alegerea unui asemenea utilaj este ideala si datorita latimii sale de lucru care este cuprinsa intre 560 mm si 1150 mm (frezele motocultorului sunt detasabile si segmentabile). O caracteristica importanta de amintit aici este adancimea de lucru a motocultorului, care este cuprinsa intre 150 – 300 mm. Puteti astfel sa va lucrati atat gradina cu motocultorul, cat si vita de vie, precum puteti folosi utilajul si in camp.

Acesta este doar un exemplu de motocultor puternic de la Rabota, pentru ca aici aveti posibilitatea de a descoperi modele interesante care au puterea si mai mare, de 13 CP. Deci, la Rabota gasiti motocultorul potrivit, indiferent de cat de mare va este gradina. In plus, tot de aici puteti alege si accesoriile de care aveti nevoie.

0 Shares
You May Also Like