Piscine din otel practice, economice si elegante

Piscine din otel: practice, economice si elegante

0 Shares
0
0
0

La inceputul anilor ’90, betonul a fost cel mai comun material atunci cand a venit vorba de construirea unei piscine.

Atunci cand decideti sa instalati o piscina acasa, unul dintre cele mai importante puncte este alegerea materialului. De aceasta va depinde, printre altele, longevitatea, durabilitatea, rezistenta si intretinerea bazinului. Rezistenta otelului inoxidabil este de asa natura incat posibilele deteriorari structurale si fisuri ar putea fi cauzate numai de instalarea incorecta si nu de agenti externi. Acesta este motivul pentru care este considerat unul dintre cele mai puternice materiale.

La inceputul anilor ’90, betonul a fost cel mai comun material atunci cand a venit vorba de construirea unei piscine. Pe de alta parte, boom-ul din acest sector, tocmai in acesti ani, a permis aparitia de noi materiale, cum ar fi PVC-ul, fibra de sticla si otelul inoxidabil.

Otelul inoxidabil este un material realizat dintr-un amestec de oteluri, carbon, aliaje de fier si crom. Cromul, apropo, este cel care face otel inoxidabil, prin producerea unui strat de oxid de crom care protejeaza suprafata otelului.

Piscine din otel

Piscinele din otel inoxidabil sunt printre cele mai bine cotate piscine de pe piata, deoarece sunt rezistente la apa iar pe termen lung veti economisi mai multi bani decat construirea uneia din beton, raportat la pret piscine per materiale de constructie. Una dintre principalele sale caracteristici este adaptabilitatea sa: pot fi construite pe orice tip de teren, inclusiv teren inclinat sau stancos.

Multe modele sunt disponibile, desi cele dreptunghiulare si ovale sunt cele care au primit cea mai buna receptie de pe piata. Faptul ca acestea sunt piscine cu un design predeterminat, satisface necesitatea de a instala o piscina de buna calitate, intr-un spatiu mic.

Ca toate piscinele, cele din otel inoxidabil au avantaje si dezavantaje.

Avantaje

Care sunt avantajele piscinelor din otel inoxidabil?

  • Otelul inoxidabil este un material foarte rezistent la apa, nealterabil si rezistent la putregai;
  • Poate rezista la presiunile mari ale apei, fara a se deteriora;
  • Longevitatea sa este mai mare decat cea a altor materiale;
  • Finisajele piscinelor din otel inoxidabil nu au suduri sau nituri, astfel incat acestea sunt extrem de sigure pentru a inota;
  • Deoarece sunt bazine sudate si realizate in intregime din acelasi material, ele sunt insensibile la vibratii si schimbari de temperatura;

In ceea ce priveste intretinerea si igiena, otelul are si avantajul de a fi un material foarte curat, care este usor de curatat, deoarece murdaria nu adera la pereti. Deoarece piscinele din otel inoxidabil sunt ovale sau dreptunghiulare, ele nu includ colturi greu accesibile;

Otelul inoxidabil este un material reciclabil, iar consumul de apa este redus datorita absentei problemelor de scurgere.

Dezavantaje

In ceea ce priveste dezavantajele, trebuie remarcat faptul ca otelul galvanizat va trebui, de asemenea, sa fie utilizat, deoarece utilizarea substantelor chimice pentru tratarea apei poate oxida otelul inoxidabil. Pentru a evita acest lucru, va fi necesar, de exemplu, sa pastrati apa din bazin curata, sa utilizati dozele exacte de clor si sa evitati adaugarea prea multor substante chimice care vor deteriora lamele de otel si vor reduce longevitatea acestui material.

In concluzie

Intretinerea piscinei din otel inoxidabil este, prin urmare, fundamentala pentru durabilitatea sa si acesta este cazul, in principiu, pentru orice tip de piscina. Alegeti cu mare atentie si tineti cont de sfaturile oferite in acest articol.

0 Shares
You May Also Like