Povesti si legende despre flori

Povesti si legende despre flori

0 Shares
0
0
0

Odata cu trecerea timpului au aparut o multime de povesti si legende privind mai multe specii de flori, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta putin despre aceste legende, nu inainte de a preciza ca acum se pot comanda flori online Bucuresti la preturi super atractive.

Asadar, au aparut odata cu trecerea timpului povestioare si legende despre bujori. Ei bine, aceste flori superbe, sunt asociate cu dragostea, cu timiditatea dar si cu prosperitatea. Se spune ca zeul Apollo avea obiceiul de a transforma nimfele in bujori, tocmai pentru ca Afrodita sa nu afle ca el era indragostit lulea de ele.

Alte persoane asociaza bujorii cu simboluri ale norocului, in timp ce alte persoane asociaza bujorii cu prosperitatea.

Odata cu trecerea timpului au aparut o multime de zvonuri si povestioare si in ceea ce priveste trandafirii. Se spune ca trandafirii simbolizeaza dragostea, romantismul dar si afectiune asi perfectiunea.

Daca stam sa ne luam dupa mitologia hindu, aceasta spune ca zeul Visunu ar fi creat-o pe mireasa sa Lakshmi dintr-un numar de 108 petale de trandafiri mari, dar si din alte 1008 petale de trandafir mici. Tocmai de aceea se spune ca trandafirul este un simbol al perfectiunii.

Gerbera este deasemenea o specie se floare despre care au aparut o multime de zvonuri si mituri odata cu trecerea timpului. Se spune ca aceasta floare simbolizeaza frumusetea, puritatea si inocenta.

Despre gerbera mai trebuie precizat faptul ca aceasta planta a fost descoperita de catre scotianul Robert Jameson, in Africa de Sud, langa Barberton in anul 1884. Se mai spune despre aceasta floare ca a trecut prin diferite programe de reproducere in Regatul Unit in anul 1890, iar datorita acestor programe de reproducere, gerbera arata in asa fel astazi.

Si referitor la garoafe au aparut o multime de povesti si istorioare. Trebuie precizat faptul ca aceasta floare simbolizeaza dragostea redescopeita si inocenta. Daca stam sa tinem cont de credinta ortodoxa, atunci putem crede si faptul ca garoafa a rasarit prima data din lacrimile Fecioarei Maria, lacrimi curse in momentul crucificarii lui Iisus Hristos.

Despre orhidee au aparut deasemenea zvonuri, mituri si legende odata cu trecerea timpului, iar despre aceasta floare se spune ca simbolizeaza eleganta, luxul, frumusetea si puterea. Se spune ca in Grecia antica, aceste flori erau asociate cu fertilitatea si cu virilitatea.

Odata cu trecerea timpului au aparut zvonuri si mituri si despre lalele, despre care se spune ca ar simboliza iubirea adevarata in cea mai pura stare a sa. Ei bine, cele mai vechi astfel de flori din lume sunt asociate cu Olanda, dat fiind faptul ca in aceasta tara au inflorit pentru prima data undeva in secolul al XVlll-lea.

Asadar, acestea sunt cateva specii de flori despre care odata cu trecerea timpului s-au auzit multe vorbe. Anumite vorbe auzite sunt doar mituri, in timp ce alte vorbe auzite despre aceste flori sunt speciale.

Tinand cont de toate aceste zvonuri si mituri, este firesc ca oamenii sa cumpere aceste flori chiar si din pura curiozitate.

 

0 Shares
You May Also Like