Sa fii contabil – o alegere buna in cariera?

Sa fii contabil – o alegere buna in cariera?

0 Shares
0
0
0

Contabilitatea a aparut ca meserie de baza inca de la inceputul comertului, iar de-a lungul anilor contabilul a devenit un jucator important in spectrul profesional. Astazi, ea continua sa gazduiasca un numar mare de profesionisti din intreaga lume.

Carierele in contabilitate sunt infloritoare datorita cererii constante pentru serviciile sale. Aceasta este intr-adevar una dintre cele mai promitatoare profesii si reprezinta o alegere excelenta pentru cei care vor sa castige bine.

Una dintre intrebarile frecvente pe aceasta tema este: “Contabilitatea reprezinta o cariera buna?” Oamenii au diferite opinii in ceea ce priveste acest lucru, iar raspunsul depinde inainte de toate de ceea ce vrei in viata, intr-adevar. Multi specialisti considera ca contabilitatea este o alegere buna in cariera, iar acest lucru este afirmat pe baza unor motive puternice.

In primul rand, este vorba despre stabilitate. Contabilitatea ofera o rata stabila de angajare in contextul fluctuatiilor economice. Unele profesii iau  bataie atunci cand economia se scufunda, insa nu contabilitatea.

Intreprinderile trebuie sa tina evidenta operatiunilor lor pentru a putea gasi modalitati de a supravietui pierderilor economice. Acestea trebuie sa raporteze veniturile lor statului si sa plateasca impozite, indiferent de situatia economica. Managerii trebuie sa furnizeze in mod regulat rapoarte lunare sau trimestriale consiliului. Ideea este clara, deci. Contabilitatea este o necesitate in afaceri.

Compensarea este pe masura asteptarilor. Contabilii se bucura de o remuneratie decenta. Gama de salarii variaza in functie de descrierea postului, de nivelul de experienta, de fundalul educational, locatie si alti factori, insa garantat salariile acestora nu sunt deloc de neglijat, mai ales daca avem in vedere nivelul de compensare actual in diverse domenii.

Diversitatea este un alt aspect de luat in calcul. In contabilitate, aveti o gama larga de domenii de practica din care puteti alege Puteti lucra in calitate de angajat cu schimbari constante si sarcini de rutina, daca doriti. De asemenea, cu calificari suficiente, puteti lucra pe cont propriu si aveti clienti proprii. Organizatiile de afaceri vor avea nevoie de expertiza dvs. pentru a pregati, analiza sau audita situatiile financiare ale acestora. De asemenea, puteti lucra ca instructor in academie; deveniti autor de carte, un investigator al fraudei sau un specialist in sisteme informatice. Atat de vaste sunt oportunitatile in aceasta profesie.

Contabilul public autorizat (CPA) este titlul profesional acordat contabililor care au trecut examenul de licentiere CPA si au indeplinit cerinte specifice. Toate CPA-urile sunt contabili, dar nu toti contabilii sunt CPA-uri.

Aparent, primul pas pentru a deveni un CPA este de a intra intr-o scoala buna si de a castiga un grad in contabilitate. Avand o diploma este cea mai elementara calificare pentru obtinerea certificarii.

Apoi, candidatii trebuie sa treaca alte seturi de cerinte riguroase. Iata cateva sfaturi practice si stimulente de motivare pentru a va ajuta sa obtineti acele scrisori de langa numele dvs.

Cunoasterea cerintelor – Acest lucru poate suna foarte simplu; dar este foarte important sa cunoasteti cerintele. Normele de certificare variaza in diferite state si tari. Consiliul de contabilitate din zona dvs. implementeaza si le respecta. Aceste cerinte sunt in general clasificate in calificari in materie de educatie, experienta si examinare.

Consiliul de contabilitate necesita o diploma de licenta in contabilitate sau un anumit numar de unitati in contabilitate. Certificarea necesita, de asemenea, sa completati si sa treceti examenul de licentiere CPA. Candidatii trebuie sa treaca fiecare parte din examen, iar regulile si conditiile suplimentare pot fi stabilite de consiliu.

Examenul este format din patru, sapte sau opt parti, in functie de locul in care il luati. In Statele Unite, examinarea CPA uniforma este formata din patru parti – audit si atestare (AUD), contabilitate financiara si raportare (FAR), regulamente (REG), mediu de afaceri si concepte (BEC) .

Normele difera intr-adevar, deci este important sa verificati cerintele specifice observate de consiliul de contabilitate din zona dvs. De asemenea, acestia va vor putea ghida in procesul de aplicare. Examenul CPA este greu. Ratele scazute de trecere in examenele anterioare o dovedesc. Cu toate acestea, nici un examen nu este prea greu cu pregatirea potrivita. Pentru a trece, trebuie sa alocati un timp suficient de studiu programului.

Obtineti o lista cu subiectele examinate si studiati elementele. Modificarile la examenul CPA sunt efectuate de fiecare data, astfel incat sa fiti actualizati. Mergeti la o scoala de recenzii. Recenzorii si ghidurile de studiu pe care le ofera va vor ajuta sa treceti examenul de bord. In pregatirea pentru examen, raspundeti la cat mai multe probleme si intelegeti teoria din spatele lor. Este posibil sa fiti surprins sa gasiti intrebari in examenele reale care sunt similare cu cele pe care le-ati intalnit deja. Aceasta deoarece problemele contabile se bazeaza pe concepte contabile. Si vor fi intotdeauna. Asa ca studiati, intelegeti si exersati. Retineti ca ceea ce separa trecatorii de cei care nu sunt trecatori este pregatirea corespunzatoare.

Cea mai dificila parte a pregatirii examenului CPA este alimentarea pentru a merge mai departe. Acest lucru nu va fi o mare problema daca sunteti suficient de disciplinat. Cu toate acestea, multi dintre noi nu sunt. Tindem sa devenim lenesi dupa ce am rezolvat patru sau cinci probleme. Planificam, dar ne comportam ca si cum nu ar fi ceva. Ne amanam si mai tarziu ne dam seama ca nu avem suficient timp. In mod evident, trebuie sa intrerupeti aceste obiceiuri daca doriti sa deveniti CPA. Exista un moment potrivit pentru tot. Studiati cand este timpul sa studiati si dormiti cand este timpul sa dormiti. Luati pauze intre orele de studiu, dar nu in punctul in care deja pierdeti ore pretioase. Trebuie sa echilibrati totul.

In timpul examinarii efective, gestionati-va bine timpul. Nu folositi prea mult din aceasta incercand sa raspundeti la intrebari foarte dificile. Raspundeti la cat mai multe elemente posibil si fiti increzator. Scopul este sa acumulati cat mai multe puncte posibil. Examinatorii nu acorda sanctiuni pentru raspunsuri incorecte, astfel ca este in avantajul dumneavoastra sa incercati sa raspundeti la fiecare intrebare; nu lasati nimic gol.

Licenta CPA este acordata unui numar mic de persoane – celor care merita cu adevarat. Este un simbol al excelentei si o emblema a realizarii. Mai mult decat atat, este o platforma care va va prezenta oportunitati de cariera mai mari, deci merita tot efortul pentru a o obtine.

0 Shares
You May Also Like