Şapte întrebări pentru cadoul perfect

0 Shares
0
0
0

Este ușor să găsești ceva ce îţi place și să presupui că și prietenului sau prietenei tale i-ar plăcea – dar suntem diferiți și ar trebui să ne gândim întotdeauna la acea persoană mai degrabă decât la noi înșine atunci când cumpărăm un cadou.

Aşadar, cum faci ca să găseşti ușor și rapid cadourile perfecte de fiecare dată când ai nevoie?

Trucul este să pui mai întâi întrebările potrivite, iar noi le-am enumerat pe toate mai jos. Pur și simplu parcurge aceste întrebări și vei începe să ai idei grozave de cadouri.

1. Ce îi place – sau în mod ideal – adoră?

Acest lucru te va ajuta să te concentrezi mai degrabă asupra persoanei căria îi faci cadoul decât asupra ta. Dacă este o personă aproapiată, ar trebui să știi deja răspunsul la această întrebare, dar nu strică nici să mai întrebi încă o dată.

2. Ce îi displace?

Este la fel de important să poți exclude unele lucruri care nu îi plac, precum este să știi ce îi place. De exemplu – dacă îi plac culorile neutre și urăşte culorile pastelate – atunci stai departe de culori pastel. Altcineva poate urî o anumită culoare, un tip de țesătură, un aliment, un tip de articol etc…

3. Vreo alergie/fobie/problemă de sănătate de luat în considerare?

Câteva exemple de ceea ce NU trebuie să faci cadou ar fi următoarele:

  • Florile sunt grozave dacă nu suferă de febra fânului.
  • Un coș de Crăciun poate fi un cadou perfect pentru un cuplu – dar nu şi dacă acesta conține o pungă de nuci și soția are alergie…
  • Vinul pentru cineva care nu bea poate să nu fie cadoul ideal.
  • Cineva care nu are cadă în baie nu ar aprecia un set de frumusețe cu spumă de baie inclusă.

Nu uita să arunci o privire asupra întregului cadou și să te asiguri că persoana căreia îi este destinat se poate bucura de fiecare parte a acestuia.

4. Care este stilul lui/ei?

Dacă poţi, ia câteva idei din propria lor casă sau din ceea ce poartă, deoarece acest lucru îţi va spune multe despre ceea ce le place.

5. De ce ar putea avea nevoie?

Este posibil ca o familie cu copii să nu mai dorească jucării, deoarece au deja prea multe. Ca atare, poate o carte sau un voucher ar fi o alegere mai bună. Dacă urmează un curs, i-ai putea face cadou ceva care să îl/o ajute cu asta?

6. Care este bugetul tău?

Când cauţi cadoul perfect, trebuie să îţi cunoști și bugetul și să îl respecți. Acest lucru te va ajuta să știi unde să faci cumpărături și la ce fel de cadouri te poți uita. Și ţine minte – nu trebuie să îţi cheltui toţi banii pentru a obține cadoul perfect. De fapt, adesea, opusul este adevărat.

7. Există ceva care are o semnificație specială pentru destinatarul cadoului?

Este ceva despre care poate a menționat în ultimele luni, care ar fi un punct de plecare perfect pentru un cadou cu adevărat semnificativ?

Dacă poți răspunde la toate aceste întrebări, este mult mai probabil să poți obține un cadou perfect pentru o persoană dragă. Da, poate dura câteva minute în plus pentru a face brainstorming, dar odată ce îţi este mai clar ce cauți, îţi va fi mai uşor şi vei economisi timp şi efort.

0 Shares
You May Also Like