De ce sunt rochiile de mireasa albe?

De ce sunt rochiile de mireasa albe?

0 Shares
0
0
0

De ce sunt rochiile de mireasa albe? Care sunt semnificatiile din spatele culorilor rochiei de mireasa? Afla mai multe despre istoria rochiilor de mireasa si despre modul in care albul a devenit atat de popular.

Pana in anii 1900, miresele nu au cumparat aproape niciodata o rochie speciala pentru a se casatori, dar au optat pentru cea mai buna tinuta a lor. Verdele a fost intotdeauna evitat, deoarece a fost considerat a fi o culoare cu ghinion. Culoarea alba, simboliza puritatea si virginitatea, si a fost, de asemenea, considerata ca proteja mireasa de spiritele rele..

Originea rochiei de mireasa albe

Rochia alba de mireasa este o traditie comuna in lumea occidentala si isi are originea cu Anne de Bretania cu ocazia casatoriei ei cu Ludovic al XII-lea al Frantei in 1499. Dar abia in 1840, cand regina Victoria s-a casatorit cu Printul Albert, rochia alba a devenit atat de populara. Acum, rochiile de mireasa albe sunt un clasic.

Ce a purtat mirele la nunta?

Mirele trebuia sa se potriveasca cu mireasa. Pentru o nunta formala dupa-amiaza ar fi trebuit sa poarte  costum negru. Nu exista simbolism in hainele barbatului asa cum exista in cele ale miresei, dar, de fapt, poate exista simbolism in butonierele pe care acestia le alegeau: butoni rosii inseamn “auTe iubesc”, butoni albi inseamnau “Sunt alaturi de tine”.

Semnificatia culorilor rochiei de mireasa de astazi

 • Alb: este asociat cu bunatatea, inocenta, puritatea si virginitatea. Este considerata culoarea perfectiunii si este ideala pentru o mireasa traditionala.
 • Negru: Este adesea vazuta ca o culoare misterioasa si o alegere ciudata pentru o mireasa. Rochiile negre sunt elegante  ele reprezentand mister, putere, sexualitate, formalitate, bogatie si rafinament.
 • Rosu: Rosul poate simboliza multe lucruri. Pozitive sunt: iubirea, emotiile intense, energia, forta si pasiunea.
 • Albastru: Albastrul este asociat cu  apa. Reprezinta calm si liniste, feminitate, puritate, securitate, stabilitate si loialitate pe tot parcursul vietii.
 • Fildes: acelasi lucru care se spune despre o rochie alba se poate spune si  despre una de fildes. Cu toate acestea, unii cred ca fildesul este un simbol al “inocentei contaminate”. Aceasta este gandirea de scoala veche, dar in zilele noastre miresele merg pentru fildes, deoarece arata mult mai bine decat albul pe piele.
 • Roz: reprezinta inocenta, prospetimea, iubirea, puritatea, viata buna si sanatatea. De asemenea, poate fi folosit pentru a arata o personalitate mai cocheta.

Pentru mai multe idei intra pe rochii mireasa Cluj 2023.

Rochii de mireasa iconice

 • Cea a actritei americane Grace Kelly, care s-a casatorit cu Printul Rainier al III-lea de Monaco (1956).
 • Audrey Hepburn  cand s-a casatorit cu Mel Ferrer (1954-1968) si mai tarziu cu Andrea Dotti (1969-1993).
 • Rochia Ducesei de Argyll, Margaret Campbell, cand s-a casatorit cu Ducele de Argyll, Ian Douglas Campbell (in 1951).
 • Cand Lady Diana Spencer s-a casatorit cu Charles, Printul de Wales, in 1981.
 • Rochia lui Kate Middleton, cand s-a casatorit cu William de Cambridge (2011) si Megan Markle cu Henry de Sussex (2018).
 • Rochiile de mireasa ale Priyanka Chopra (crestine si hinduse) cu Nick Jonas (2018).
0 Shares
You May Also Like