Șase motive să rămâi hidratat

0 Shares
0
0
0

Apa este un nutrient esențial și joacă un rol cheie în corpul uman. Putem supraviețui până la câteva săptămâni fără hrană, dar doar câteva zile fără apă. Fiecare sistem din corp, de la celule și țesuturi, până la organele vitale, necesită pentru o bună funcționare, apa.

Cu toate acestea majoritatea oamenilor ( vreau să spun peste 70% conform studiilor) recunosc că nu consumă suficiente lichide pe parcursul zilei. Fie sunt prea ocupați la birou, la studii, sau la munca fizică, fie nu dau importanță maximă acestui lichid care reprezintă viața.

Un corp sănătos are nevoie de apă pentru a funcționa la cote maxime. Deși surse de informare sunt pe tot internetul, oamenii ignoră lucrurile simple din viață, iar apoi se miră că nu își pot menține concentrarea, sau nu se odihnesc destul, când soluția e atât de aproape de ei. În urma multor studii realizate de-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit că apa te ajută să fii mereu motivat, să ai o minte ageră și o stare de spirit bună.

Astfel, dacă și tu te afli printre cei care nu reușesc să se mențină hidratați, dar ești dispus să faci o schimbare în viața ta, experții de la Wellnessist sunt alături de tine.

În continuare am să îți prezint câteva moduri în care apa influențează în mod pozitiv sănătatea corpului.

Apa te ajută să nu ți se usuce gura

Apa îți menține gâtul și buzele umede și împiedică uscarea gurii. Gura uscată poate provoca respirație urât mirositoare sau un gust neplăcut – și chiar poate contribui la formarea cariilor.

Apa favorizează sănătatea cardiovasculară

Deshidratarea scade volumul de sânge, astfel încât inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa cantitatea redusă de sânge( care devine mai gros) și pentru a transporta suficient oxigen la celule, ceea ce face ca activitățile zilnice, cum ar fi urcatul scărilor – precum și exercițiile fizice – să fie mai dificile.

Apa te ajută să îți menții temperatura corporală optimă

Corpul tău eliberează căldură prin dilatarea vaselor de sânge aflate aproape de suprafața pielii(de aceea fața ta devine roșie în timpul efortului fizic), rezultând mai mult flux de sânge și mai multă căldură disipată în aer. Cu toate acestea, când ești deshidratat, este nevoie de o temperatură a mediului mai ridicată pentru a declanșa dilatarea vaselor, astfel încât o să te supraîncălzești.

Apa ajută mușchii și articulațiile să funcționeze mai bine

Când ești bine hidratat, apa din interiorul și din exteriorul celulelor mușchilor contractanți oferă substanțe nutritive adecvate și îndepărtează eficient deșeurile provenite în urma reacțiilor de la acest nivel, astfel încât să obții performanțe mai bune. Apa este, de asemenea, importantă pentru lubrifierea articulațiilor.

Apa menține pielea suplă

Când o persoană este deshidratată, pielea devine mai puțin elastică. Acest lucru este diferit de pielea uscată, care este de obicei rezultatul săpunului neadecvat, apei calde și al expunerii la aer uscat. Și, din păcate, consumul exagerat de apă nu previne apariția ridurilor, dar poate întârzia procesul.

Apa contribuie la purificarea corpului

Rinichii tăi au nevoie de apă pentru a filtra deșeurile din sânge și a le excreta în urină. Consumul unei cantități suficiente de apă ajută , de asemenea, la prevenirea infecțiilor tractului urinar și a pietrelor la rinichi. Dacă ești grav deshidratat, rinichii pot înceta să funcționeze, provocând acumularea de toxine în corp.

Apa este un lichid atât de complex și care, pe cât de banal pare, pe atât de vital este pentru corpul nostru. Așa că bea apă pentru a te menține sănătos, deoarece este mai ușor să previi decât să tratezi!

„Mii de oameni au trăit fără iubire, nici unul nu a trăit fără apă.”- Wystan Hugh Auden

0 Shares
You May Also Like