Tot ce trebuie sa stii despre casa inteligenta

Tot ce trebuie sa stii despre casa inteligenta

0 Shares
0
0
0

Au trecut vremurile in care trebuia sa te plimbi prin fiecare camera a casei pentru a verifica daca luminile erau stinse sau ai incalzirea la temperatura potrivita. De acum incolo, managementul dotarii casei  se face central  si de  la distanta cu ajutorul unui Salus Quantum wireless, un mare pas catre construirea viitorului. Dar casa inteligenta  merge si mai departe facand-o smart. Descoper conceptul de casa inteligenta si avantajele sale.

Ce este o casa inteligenta?

Automatizarea locuintei, cladire conectata sau casa inteligenta, este cu adevarat diferit? Daca in limbajul de zi cu zi ai tendinta de a folosi acesti trei termeni in mod interschimbabil, in practica ei nu acopera exact acelasi lucru.

Intr-adevar, automatizarea locuintei este tehnica care automatizeaza anumite actiuni precum aprinderea luminii sau incalzirea, dar este necesara interventia umana. Trebuie sa efectuezi o actiune dintr-o caseta de control.

Casa conectata face posibila legarea diferitelor obiecte intre ele. Aceasta descoperire a fost posibila prin dezvoltarea Internetului lucrurilor, cunoscut si sub numele de IoT. De data aceasta,  controlul dispozitivelor tale conectate  se face in general de pe telefonul tau mobil intr-un mod centralizat prin intermediul unei aplicatii.

Casa inteligenta este o casa inteligenta. Noile tehnologii precum inteligenta artificiala, citirea amprentelor si recunoasterea vocii sau faciale, sunt in slujba confortului ocupantilor casei. Dispozitivele sunt interconectate si controlul lor este centralizat. Dar, spre deosebire de casa conectata, casa inteligenta este programata sa actioneze de la sine. Actiunile de implementat sunt programate in functie de scenarii decise in prealabil.

In plus, pentru ca toate aceste echipamente sa functioneze optim, casa inteligenta ca si cladire trebuie sa fie:

  • conectata la retele de comunicatii;
  • conceputa astfel incat datele sa poata circula in interiorul cladirii;
  • echipata cu sistem de protectie a datelor.

 De ce sa alegi o casa inteligenta? Avantajele casei conectate

Optarea pentru o casa inteligenta are multe avantaje, printre care putem aminti:

  • centralizarea  si controlul de la distanta. Fie ca este pe Android sau pe iOS, aplicatiile mobile iti ofera interfete care iti permit sa iti gestionezi casa inteligenta oriunde te-ai afla;
  • usurinta de utilizare. O casa inteligenta te asigura ca ai o temperatura interioara si o calitate a aerului la conventie. La fel, poti lansa foarte usor lista de redare preferata sau iti poti programa cuptorul pentru a te asigura ca mancarea nu arde;
  • economiile de energie. In medie, o casa inteligenta iti permite sa economisesti pana la 40% la factura de energie (gaz si/sau electricitate) prin realizarea unei cladiri cu consum redus;
  • securitate. Chiar si de la distanta poti verifica daca usile si ferestrele sunt incuiate corespunzator si le poti remedia daca este necesar. De asemenea, este posibil sa fii notificat cu privire la o intruziune daca casa ta inteligenta are un sistem de alarma.

Aceste avantaje explica entuziasmul proprietarilor pentru casele inteligente. Jucatorii de pe piata inteligentei artificiale au inteles bine acest lucru si ofera solutii din ce in ce mai eficiente. Ei sunt astfel capabili sa-ti ofere actiuni in functie de gusturile sau obiceiurile tale.

Cu toate acestea, daca instalezi obiecte conectate de la diferiti producatori, ia in considerare verificarea compatibilitatii sistemelor.

0 Shares
You May Also Like