Aloe vera poate ajuta la tratarea acneei?

0 Shares
0
0
0

Gelul obtinut din plante aloe vera este utilizat in multe produse de piele, dat fiind faptul ca acest extract vegetal are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, ceea ce a dus la utilizarea sa in tratarea acneei.

S-a demonstrat ca aloe vera functioneaza alaturi de medicamentele traditionale pentru acnee. Un studiu a raportat ca o combinatie de tretinoina crema, un medicament comun pentru acnee si crema de aloe vera a redus eficient leziunile de acnee la persoanele cu acnee usoara pana la moderata.

Oamenii pot aplica aloe vera leziunilor de acnee pe fata lor si in alte parti ale corpului. Poate fi folosit singur sau in combinatie cu alte produse naturale. In acest articol, analizam cateva moduri posibile de a folosi aloe vera, impreuna cu alte produse naturale, pentru a reduce aspectul de acnee.

Este probabil ca nu toate metodele sa functioneze pentru toata lumea, dar aloe vera este foarte blanda pe piele, deci exista un risc mic in incercarea acestuia. Aloe vera este un tratament alternativ si, prin urmare, nu exista linii directoare aprobate cu privire la rezistenta sau doza. Urmatoarea lista ofera sugestii privind modalitatile posibile de a utiliza aloe vera pentru acnee.

Oamenii nu ar trebui sa aplice o substanta noua pe fata fara sa consulte un medic sau un dermatolog. De asemenea, ei pot sfatui asupra efectelor potentiale pe care le poate avea aloe vera asupra oricarui medicament pe care oamenii il iau.

Aloe vera pur

Cercetarile arata ca aloe vera are anumite caracteristici care il pot face eficient in combaterea acneei. De exemplu, gelul de aloe vera este:

  • un antibacterian;
  • un antioxidant;
  • un antiinflamator.

O persoana poate folosi crema pura de aloe vera in locul unui demachiant traditional pentru a preveni spargerea acneei. Acest lucru functioneaza deoarece agentii antibacterieni din aloe vera elimina bacteriile de pe piele, reducand riscul de aparitie a petelor. Pentru a trata acneea existenta, unele persoane aplica aloe vera pe zona afectata si o lasa peste noapte. Este importanta insa spalarea tenului dimineata.

Aloe vera si suc de lamaie

Acidul citric gasit in fructe precum lamaile poate ajuta si la tratarea acneei. Sucul de lamaie pur este acid, astfel incat amestecarea acestui lucru cu aloe vera poate impiedica sucul de lamaie sa irite pielea.

O persoana poate face o masca de fata amestecand aloe vera si suc de lamaie intr-un raport de 8 la 1, raspandind acest aspect uniform pe fata si lasandu-l sa lucreze timp de aproximativ 10 minute. Este important sa se evite zona de ochi sensibila si sa se spele bine masca dupa aceea.

Scortisoara, miere si aloe vera

Crearea unei masti de fata din miere, scortisoara si aloe vera este o alta optiune care poate ajuta la calmarea acneei. Scortisoara si mierea au proprietati antibacteriene si antiinflamatorii similare cu aloe vera.

Pentru a face o masca de scortisoara, miere si aloe vera, o persoana poate amesteca aproximativ 2 linguri (lingurita) de miere, 1 lingurita de aloe vera si ¼ lingurita de scortisoara intr-un bol mic. Acest lucru poate fi aplicat pe fata, lasat timp de 10 minute si spalat cu apa calda.

Aloe vera si ulei de arbore de ceai

Cercetarile publicate in 2017 arata ca gelurile cu ulei de arbore de ceai si spalarile fetei pot fi eficiente pentru tratarea acneei usoare pana la moderate.

Oamenii ar trebui sa evite sa lase ulei de arbore de ceai pe piele pentru perioade indelungate, dar atunci cand este amestecat cu aloe vera, poate fi potrivit pentru utilizare ca solutie de curatare.

Pentru a face o solutie de curatare, amestecati impreuna apa, aloe vera si 2 pana la 3 picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Unele persoane pot fi sensibile la uleiul de arbore de ceai, de aceea este esential sa spalati solutia cu apa dupa cateva minute.

Spray de aloe vera

Pulverizarea pielii cu o solutie diluata de aloe vera poate ajuta la hidratarea pielii fara a produce productie sau stralucire suplimentara de ulei. O persoana poate amesteca aproximativ 2 parti de apa cu 1 parte de aloe vera pentru a face un spray. Solutia poate fi plasata intr-o sticla de pulverizare si pulverizata pe zona afectata, evitand zona ochilor.

Creme

Aloe vera este un ingredient obisnuit in multe creme de acnee. Oamenii pot afla care produse contin aloe vera, uitandu-se la ingredientele active enumerate pe eticheta. Poate fi o idee buna sa folositi creme care contin aloe vera ca parte a rutinei de actiune de combatere a acneei, datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii.

Asadar, exista mai multe metode de utilizare a aloe vera la domiciliu, iar una sau mai multe optiuni de tratament pot fi eficiente.

0 Shares
You May Also Like