Informatii utile despre pilele de unghii si modul optim de utilizare

Informatii utile despre pilele de unghii si modul optim de utilizare

0 Shares
0
0
0

Trebuie sa stii ca o pila de unghii este un produs necesar daca vrei sa ai grija de unghiile tale, fie ca iti doresti o manichiura simpla sau un design de unghii cu gel UV, acril sau pudre acrilice.

Ce este o pila de unghii si la ce este folosita?

Pila de unghii este un instrument de manichiura, pedichiura sau de design al unghiilor, a carui functie este de a da forma perfecta unghiilor naturale sau artificiale, modeland marginile si lungimea pentru a se potrivi cel mai bine mainii tale; fara ea nu ai putea face o treaba completa. In magazine exista diferite tipuri de pile de unghii de unghii, care difera in functie de:

  • Forma
  • Material
  • Rugozitate

Pila de unghii dreapta

Pila de unghii dreapta este perfecta pentru modelarea oricarui tip de unghii. Este usor de utilizat, dar mai putin precisa decat celelalte tipuri de pile de unghii. Este ideala pentru slefuirea si modelarea unghiilor patrate.

Rugozitate

Pentru a alege cel mai bine pila potrivita pentru lucrarea pe care urmeaza sa o faceti, trebuie sa tineti cont de rugozitatea acesteia, care reprezinta puterea abraziva a unei pile.

Acest lucru este indicat de un numar de granulatie; cu cat numarul este mai mare, cu atat mai mult pila de unghii are o abraziune usoara, astfel incat pila de unghii nu va fi foarte dura la atingere, in timp ce, daca coborati in numar, pila de unghii va fi mai dura, deoarece are o granulatie grosiera si este mai abraziva. De obicei, puteti gasi numarul de granulatie chiar pe dosar sau pe ambalaj.

Set pile de unghii 100 / 180, granulatie 100/180: granulatie medie/groasa, buna si pentru designul unghiilor, in special pentru finisarea formei unghiei si pentru tratarea unghiilor naturale puternice si dure. Nu se recomanda pentru pilirea unghiilor subtiri si fragile.

Material

Pilele de unghii difera nu doar prin forma lor, ci si prin tipul de material din care sunt confectionate. Este foarte important sa alegeti o pila care sa se potriveasca unghiilor, pe care doriti sa le tratati, deoarece nu toate materialele sunt bune pentru toate tipurile de unghii, fiecare dintre ele fiind destinat sa slefuiasca si sa trateze diferite unghii. Haideti sa vedem impreuna 2 exemple:

Pila de unghii de sticla: Pila de unghii de sticla este foarte rezistenta si este potrivita pentru pilirea oricarui tip de unghii, chiar daca utilizarea sa nu este foarte raspandita, este un tip de pila foarte buna pentru modificarea formei unghiilor naturale; de asemenea, poate fi dezinfectata si spalata cu produse adecvate. Va recomand sa tratati acest tip de pila cu cea mai mare grija, deoarece daca cade, se poate sparge usor, fiind din sticla.

Pila de unghii cu granulatie de diamant: Acest tip de pila este potrivit pentru unghiile foarte puternice si dure. Este confectionata dintr-un material foarte rezistent, cu o putere de slefuire ridicata in comparatie cu alte tipuri de pila.

Este adesea folosit de profesionisti, deoarece, fiind foarte abraziv, reduce timpul de lucru, mai ales daca trebuie sa indepartati sau sa modelati un produs de reconstructie in timpul designului unghiilor. Acest tip de fisier este foarte invaziv, asa ca nu vi-l recomand daca sunteti incepator.

0 Shares
You May Also Like