Când ar trebui să apelezi la un ginecolog

Când ar trebui să apelezi la un ginecolog?

0 Shares
0
0
0

În fiecare an, 20 de milioane de persoane suferă de o boală cu transmitere sexuală (STD). Este o statistică înspăimântătoare și un motiv întemeiat pentru a merge periodic la ginecolog. Cu toate acestea, nu este singura cauză. Vizitarea regulată a unui ginecolog este vitală pentru sănătatea tuturor celor care au organe reproducătoare feminine, de la obținerea controlului asupra ciclurilor menstruale până la evitarea anumitor boli maligne. Experții sugerează că fetele încep să meargă la un ginecolog între 13 și 15 ani. Este esențial ca aceste vizite să înceapă înainte de începerea activității sexuale. Pubertatea este, de asemenea, o perioadă provocatoare, iar familiarizarea cu serviciile unui ginecolog ar putea fi avantajoasă.

În jurul vârstei de 21 de ani, se sugerează ca femeile să înceapă să fie supuse unor examene pelvine anuale. În ciuda acestui fapt, cercetările indică faptul că 26% dintre femei nu merg niciodată la un ginecolog.

Iată șapte semne că ar trebui să-ți faci o programare la un medic ginecolog:

Miros neplăcut

Un vagin sănătos și care funcționează bine va produce uneori o cantitate mică de secreție. Este posibil să fi văzut asta pe lenjeria ta și este foarte normal. Cu toate acestea, acest scurgere este adesea inodoră. Dacă observi o schimbare substanțială în cantitatea, culoarea sau mirosul fluxului menstrual, este probabil timpul să te programezi la ginecolog.

Simți mâncărime sau arsuri

De asemenea, ar trebui să te adresezi medicului ginecolog dacă simți simptome neplăcute precum mâncărime sau arsuri. Există mai multe cauze potențiale pentru mâncărime și arsuri, inclusiv o infecție sau ITS.

O infecție a tractului urinar (ITU) este o boală destul de comună, care poate fi rezolvată uneori prin consumul de multă apă și suc de merișor. Cu toate acestea, dacă afecțiunea este netratată se poate dezvolta într-o infecție gravă a rinichilor.

Dacă simți acest lucru în urma activității sexuale, este posibil să fii alergică la latexul din majoritatea prezervativelor. Acest lucru este mai răspândit decât ai crede. Ginecologul te poate ajuta să identifici sursa durerii și să elaboreze măsuri preventive sau terapeutice.

Menstruația ta este extrem de neplăcută

În perioada menstruației dominanța schimbărilor de dispoziție, a poftelor de mâncare și a crampelor sunt senzații tipice. Însă unele femei simt un disconfort mai sever decât altele. Crampele lor sunt atât de chinuitoare încât cu greu se pot mișca. Daca asta te descrie, o vizita la ginecolog poate fi benefica.

Durere la contactul sexual

Durerea sexuală este un alt indiciu că ar trebui să consulți un ginecolog. Disconfortul semnificativ sau neașteptat poate indica dificultăți de bază. Fibroamele, bolile cu transmitere sexuală și chiar chisturile sparte sunt câteva exemple.

Sângerări între menstruații

O cantitate mică de sângerare între menstruații este cunoscută sub numele de spotting și este tipică pentru majoritatea femeilor. Dacă începi să sângerezi excesiv, totuși, este esențial să monitorizezi situația. Dacă sângerarea menstruală devine abundentă, frecventă sau dureroasă, trebuie să contactezi imediat medicul ginecolog. Acest lucru poate indica o infecție, chisturi sau, în cazuri rare, o malignitate.

Deși se recomandă un control ginecologic anual, unele simptome necesită o vizită suplimentară. Dacă nu ești sigură când să vizitezi un ginecolog, fii atentă la orice schimbări. Modificări ale culorii sau secvenței secreției vaginale, senzații de mâncărime sau arsură, actul sexual inconfortabil sau fluxul menstrual excesiv indică necesitatea unei programări.

Este nevoie de un medic specialist pentru a se asigura că sistemul de reproducere feminină este în stare optimă și este tratat pe baza variațiilor individuale. Apelează la un ginecolog în Targu Mures pentru cei mai buni specialiști!

0 Shares
You May Also Like