Cat de util este un card de memorie

Cat de util este un card de memorie?

0 Shares
0
0
0

Tot mai mult in ultimii ani avem o problema extrem de serioasa cu capacitatea de stocare a telefonului nostru. Fie ca acesta este un telefon clasic cu tastatura, fie ca este un smartphone de ultima generatie, el nu poate avea o memorie foarte mare. Pe un smartphone memoria este ocupata cu aplicatii numeroase, jocuri, muzica, videoclipuri, poze, etc.

Utilizand pentru acestea doar memoria interna este clar ca ele s-ar reduce cantitativ, poate si calitativ. De aceea va trebui sa apelam la o solutie de rezerva si anume cardurile de memorie. Foarte multe carduri de memorie pot inmagazina informatii de la 2 GB pana la 64 sau chiar 128 GB, cei drept ultimele fiind mai rare decat decat celelalte.

Multi dintre noi ne punem des intrebarea care este cardul cel mai bun si totodata de ce? Pe piata exista cateva companii de renume care realizeaza carduri extrem de bune, dar exista totodata si carduri ale unor firme mici de care multi dintre noi nu am auzit niciodata. Acestea au avantajul pretului care este bineinteles mult mai redus.

Cardurile de memorie sunt piese telefoane comercializate prin numeroase magazine online. Dintre aceste magazine se remarca accesoriigsm.ro care ofera numeroase carduri ale unor firme foarte cunoscute la preturi extrem de avantajoase, acestea avand memorii foarte mari care pot stoca foarte multe informatii. Printre acestea trebuie enumerate Kingston, E-Data, Samsung, etc.

Dupa ce alegem un memory card de la o firma cunoscuta, va trebui sa vedem ce capacitate trebuie sa aiba cardul nostru.  Prima data trebuie sa verificam capacitatea maxima pe care o permite telefonul nostru. De exemplu telefoanele mai vechi accepta doar carduri de maxim 8 GB, in schimb un smartphone de ultima generatie accepta carduri de 64 de GB.

Un alt punct foarte important de care trebuie sa tineti seama cand doriti sa va cumparati un memory card este viteza acestuia. Cu cat viteza acestuia este mai mare, cu atat cardul este mai util pentru dumneavoastra pentru ca nu vor exista erori. La unele telefoane unde accentul se pune pe ascultare de muzica, navigare pe Internet, realizare de fotografii, etc., sunt suficiente carduri cu memorie mai mica.

In schimb, daca avem smartphone-uri este nevoie de carduri cu memorie mult mai mare, deoarece acestea au numeroase aplicatii care necesita o viteza mai ridicata de citire. In momentul in care avem un card cu viteza de transfer foarte mica, atunci aplicatia va merge destul de lent, incarcandu-se extrem de greu. In acelasi timp pot aparea erori neprevazute.

Este recomandat ca pentru telefoanele clasice sau pentru smartphone-uri mai simple sa fie utilizate carduri de memorie mai mici, in schimb pentru smartphone-uri puternice sunt recomandata carduri cu o memorie mult mai mare.

Accesoriigsm.ro ofera numeroase carduri de memorie pentru orice model si marca de telefon sau smartphone. Clientii magazinului sunt multumiti de calitatea cardurilor comercializate si totodata de pretul acestora. Pretul cardurilor creste direct proportional cu capacitatea de stocare si viteza de transfer. Piata cardurilor de memorie este una in continua dezvoltare, practic astazi nemaiexistand telefoane care sa nu aiba nevoie de acestea.

 

0 Shares
You May Also Like