Cum se asigura protectia si securitatea paginilor web

Cum se asigura protectia si securitatea paginilor web?

0 Shares
0
0
0

Pentru a nu mai suferi atacurile de malware, este necesara o vigilenta constanta. Acest articol contine sfaturi pentru a impiedica infectarea unui site. Cu toate acestea, nu este exhaustiv. Va incurajam sa faceti mai multe cercetari chiar dumneavoastra. Cel mai bun pachet de securitate se gaseste la Dan Bradu.

Verificarea starii de sanatate a site-ului dvs.

Multe caracteristici din Search Console va pot ajuta sa identificati problemele potentiale. De exemplu:

Pe Google, derulati o cautare utilizand operatorul site-ului: pentru a vedea elementele indexate. Este intotdeauna util sa verificati site-ul pentru a va asigura ca totul este normal. Daca a fost trimis site-ul spre indexare operatorului de cautare stiti ca se limiteaza modul de aparitie al site-ului in rezultate foarte mult. De exemplu, site-ul de cautare: googleblog.blogspot.com afiseaza numai rezultatele care provin din blogul oficial.

In pagina Interogari de cautare sunt enumerate cuvintele cheie relevante pe care le-am gasit pe site-ul dvs. Daca in aceasta lista apar cuvinte cheie neasteptate, cum ar fi “Viagra”, inseamna ca paginile dvs. au fost probabil infectate.

Pagina Probleme de securitate afiseaza exemple de adrese URL ale site-ului dvs. care au fost identificate ca si continand cod rau intentionat. Aceasta pagina afiseaza, de asemenea, daca este posibil, esantioane ale codului problematic.

Instrumentul Explorati ca Google va permite sa vizualizati o pagina asa cum apare pentru crawlerele Google. Daca credeti ca o pagina este infectata, puteti utiliza acest instrument pentru a afla ce vede Googlebot.

Daca detectam malware pe site-ul dvs., veti primi o notificare in pagina de pornire a Consolei de cautare si un e-mail din Centrul de mesaje. Daca doriti sa fiti anuntat rapid, puteti permite transferul mesajelor de la Centrul de mesaje catre e-mail.

Lista de verificare a securitatii

Pe langa monitorizarea regulata a site-ului dvs., va invitam sa urmati aceste cateva recomandari:

Alegeti parole eficiente. Instructiunile Gmail va pot ajuta.

Alegeti cu atentie furnizorii de continut terta parte. Fiti foarte atenti daca intentionati sa instalati o aplicatie furnizata de o terta parte, cum ar fi un widget, un contor sau o retea de publicitate. Spatiul publicitar este adesea ocupat de continut terta parte care nu este cunoscut de proprietarul site-ului web.

Desi exista multi furnizori de continut tert de inalta calitate pe Internet, unii furnizori pot folosi aceste aplicatii pentru a trimite, spre exemplu, scripturi periculoase vizitatorilor dvs. Asigurati-va ca aplicatia pe care o utilizati provine dintr-o sursa sigura. Furnizorul dvs. are un site web oficial cu un birou de asistenta si informatii de contact? Au folosit alti webmasteri acest serviciu?

Contactati-va gazda web sau platforma de publicare pentru ajutor. Cele mai multe companii ofera pagini de securitate si grupuri de ajutor care raspund si sunt utile. Daca un site sau o pagina de securitate contine un feed RSS, abonati-va pentru a fi la curent cu evolutia.

Asigurati-va toate computerele. Cand lucrati pe un site Web, asigurati-va ca statia dvs. de lucru locala ruleaza cu un software actualizat, ca nu contine virusi, troieni sau alte programe malware si ca este instalat un antivirus actualizat.

Este important ca site-ul sa fie mereu protejat.

0 Shares
You May Also Like