Ce alimente se consuma in post?

Ce alimente se consuma in post?

0 Shares
0
0
0

In ceea ce priveste mancarea, exista persoane care tin Postul Pastelui si Postul Craciunului, iar aceste persoane consuma doar produse si alimente pentru post, asa ca in urmatoarele randuri vom vedea care sunt aceste alimente.

Persoanele care au intentia de a tine post stiu ca in aceasta perioada nu au voie sa consume alimentele de origine animala cum ar fi de exemplu carnea, laptele si ouale, insa de precizat este faptul ca in Postul Craciunului exista multe dezlegari la peste, ulei si vin.

Trebuie luat insa in considerare si faptul ca sanatatea organismului nostru depinde, in cea mai mare masura, de alimentele si de produsele pe care le mancam. Chiar daca e post, organismul nostru are nevoie sa ii oferim diferite alimente energizante si diverse, care trebuie sa fie bogate in vitamine si minerale care sunt atat de necesare mai ales in perioada postului Craciunului, atunci cand racelile sunt frecvente si afecteaza mai ales copiii, dar si persoanele in varsta.

Persoanele care au intentia de a tine tot postul trebuie sa consume alimente bogate in proteine, carbohidrati, vitamine si minerale care sunt extrem de importante atat in ceea ce priveste sanatatea organismului, cat si in ceea ce priveste randamentul in activitatea de zi cu zi, astfel incat postul sa nu afecteze cu nimic ritmul vietii.

Ei bine, in cele ce urmeaza vom face o scurta lista cu produsele pe care le poate consuma toata lumea care intentioneaza sa tina post.

Fasolea care are in compozitia sa fier si proteine, este ideala dat fiind faptul ca inlatura riscul de astenie si anemie. Atat fasolea verde cat si cea boabe, se poate gati in diverse feluri si se poate servi cu salata de cruditati sau muraturi.

Ciupercile sunt ideale de-asemenea pentru a fi consumate in aceste perioade ale anului, dat fiind faptul ca acestea contin multe proteine, motiv datorita caruia pot inlocui cu succes carnea si aportul ei nutritiv. Din ciuperci se pot face sarmale, ardei umpluti, chiftele, sau chiar si tocanita. Acestea se pot adauga la alte mancaruri, cum ar fi supele, ciorbele sau pilaful.

Cartoful, care este cel mai consumat aliment la nivel mondial este o leguma completa, hranitoare si foarte sanatoasa, motive pentru care nu ar trebui sa lipseasca de la nicio masa, mai ales in perioada postului. Cartofii pot fi consumati in diferite feluri (prajiti, fierti), sau se pot folosi in diferite mancaruri cum ar fi de exemplu ciorbe, supe, tocanita, salate, si copti.

Persoanele care tin post cu siguranta nu trebuie sa uite de varza. In afara de faptul ca varza contine multe vitamine si minerale, aceasta mai are in compozitia sa si diferite fibre alimentare, atat de necesare unei digestii sanatoase. Se poate face zi de zi in perioada postului salata de varza cruda sau murata. Merge foarte bine langa o mancare de cartofi sau fasole.

Mierea de albine reprezinta si ea o inegalabila sursa de energie pentru toate varstele, motiv datorita caruia acest produs nu trebuie sa lipseasca in aceasta perioada din meniul zilnic al persoanelor care postesc.

0 Shares
You May Also Like