De ce sunt necesari pe partie ochelarii de schi?

De ce sunt necesari pe partie ochelarii de schi?

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca esti schior profesionist sau ca schiezi doar de placere, cu siguranta trebuie sa poti o pereche de ochelari ski atunci cand schiezi, iar in continuare vom vedea si care ar fi motivele pentru care trebuie sa porti astfel de ochelari pe partie .

Un prim motiv pentru care trebuie sa porti asemenea ochelari pe partie este acela ca aerul vfiltreaza mai putin razele ulta – violete (UV) la altitudini mari. Deasemenea, un alt motiv pentru care sunt necesari ochelarii de schi atunci cand te afli pe partie este acela ca reflexia soarelui pe zapada este foarte puternica, si cu siguranta este si deranjanta.

Apoi, vorborand pe partie cu o viteza destul de mare, din cauza vantului puternic ochii vor incepe sa iti lacrimeze, asa ca acesta este un alt motiv pentru care este necesar sa porti ochelari pe partie.

Deasemenea, in cazul in care iti place sa schiezi si in afara partiei, ochelarii iti vor fi foarte utili pentru ca iti vor proteja ochii de crengile care te pot lovi.

Asadar, dupa cum se poate vedea, exista mai multe motive pentru care indiferent ca esti schior profesionist sau amator, atunci cand schiezi ai nevoie de ochelari de schi.

Alegerea unei perechi de ochelari de schi si snowbord insa, trebuie facuta in functie de cateva detalii importante, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Potrivirea ochelarilor reprezinta un prim detaliu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi o asemenea pereche de ochelari. Acestia trebuie sa ti se potriveasca perfect, insa trebuie sa iti fie si comozi pe nas si pe fata, in timp ce iti protejeaza ochii.

Factorul de protectie ultra – violet (UV) este un alt detaliu important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi o pereche de ochelari de schi. Cei mai multi producatori de pe piata folosesc protectie UV in prezent chiar si pentru modelele de baza, ceea ce cu siguranta reprezinta un avantaj pentru ca lentilele cu protectie Ultra – violet nu vor permite ca ochii sa oboseasca, si nici nu vor permite distrugerea retinei.

Lentilele polarizate reprezinta un alt aspect important care trebuie luat in calcul in cazul in care iti doresti o asemenea pereche de ochelari. Aceste lentile au rolul de a reduce din stralucirea luminii, motiv pentru care denivelarile vor putea fi vazute mult mai bine. Mai mult decat atat, lentilele polarizate reduc considerabil oboseala ochilor.

Culoarea lentilelor este deasemenea un factor important care trebuie luat in considerare atunci cand vrei sa iti alegi o pereche de asemenea ochelari. Vei putea opta pentru ochelari de schi care sa iti permita schimbarea lentilelor, in functie de luminozitatea de afara.

In momentul in care iti doresti o pereche de astfel de ochelari mai trebuie sa tii cont si de vederea periferica prin ochelarii de schi, dar si de ventilare. Ventilarea este necesara pentru ca nu permite ca ochelarii sa se abureasca.

Ultimul aspect de luat in calcul atunci cand vine vorba despre alegerea unor asemenea ochelari este designul.

Deci, cam de aceste detalii ar fi indicat sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi o pereche de ochelari de schi.

0 Shares
You May Also Like