10 locuri de vizitat in Turcia

10 locuri de vizitat in Turcia

0 Shares
0
0
0

Orasele cosmopolite, plajele frumoase si orasele antice fac parte din vastul peisaj turcesc, unde istoria, natura si cultura isi arata in mod individual frumusetea. Vezi cateva dintre cele mai bune locuri pe care toata lumea ar trebui sa le viziteze in Turcia.

ISTANBUL

Fiind cel mai mare oras din Turcia, Istanbulul este unul dintre primele locuri care iti vin in minte atunci cand te gandesti la importante capitale istorice.

Cu siturile sale istorice de renume mondial, spatiile sale artistice, gastronomice si culturale rafinate, precum si existenta sa cosmopolita masiv. Istanbul este un oras unic in lume si pe care toata lumea ar trebui sa-l viziteze cel putin o data in viata.

ANKARA

Este posibil ca Ankara, capitala Turciei, sa nu fie la fel de vibranta ca Istanbulul, dar orasul birocratic Ankara are o arhitectura uimitoare, cu starea sa istorica si gustul pentru opera si balet: Mausoleul lui Ataturk, Anıtkabir si cartierul sau istoric, cu celebrul sau castel.

MARDIN

Unul dintre cele mai spectaculoase orase din Turcia, Mardin impresioneaza pe toata lumea cu orasul sau vechi alcatuit din frumoase case de piatra sculptate manual, moschei si biserici din perioada Artukid.

CAPADOCIA

Cu siguranta una dintre cele mai cunoscute destinatii din Turcia, imaginea baloanelor cu aer cald alunecand peste peisajul magic al cosurilor de zana a devenit o icoana in Cappadocia. Orase subterane, biserici stancoase cu fresce frumoase si ceramica din faianta din Avanos.

ANTALYA

Coasta Turciei a fost un vis pentru multi turisti de vara si peisajul frumos din Antalya. Aici, poti alege sa stai la hotel Von Resort Golden Coast care are 580 de camare si privelisti de nedescris.

MUĞLA

Vorbind despre golfuri si plaje izolate, Municipalitatea Muğla (care include principalele orase statiune Marmaris, Bodrum si Fethiye) are o parte echitabila de locuri exceptionale pentru a te bucura pe deplin de confluenta marii. Bodrum, pana la Golful Kabak si Valea Fluturilor, langa De la Fethiye la Dalyan langa Marmaris, sunt multe de explorat.

MERSIN

Adesea trecut cu vederea de calatori si cunoscut si ca oras portuar, Mersin este de fapt o destinatie exceptionala pentru siturile istorice care se afla in afara destinatiilor turistice obisnuite. De la castelul Mamure pana la orasul antic Soli-Pompeiopolis, Mersin este visul unui iubitor de istorie.

COASTA MARII NEGRE

Regiunea Marii Negre este un conglomerat fantastic de munti si pasuni in care satenii inca traiesc in simplitatea naturii, comparabil cu terenul elvetian. De la muntii Kaçkar la Artvin prin manastirea Sumela, regiunea Marii Negre este exceptionala!

BURSA

Fosta capitala a Imperiului Otoman, Bursa are o lista lunga de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO, inclusiv numeroase complexe sociale, moschei si bazare, precum si satul frumos conservat Cumalikizik din perioada otomana timpurie.

ALANYA

Alanya are o pondere semnificativa in industria turistica a tarii. In fiecare an, mai mult de cinci milioane de turisti isi petrec vacanta de vara in Alanya. Are o mare reputatie ca fiind una dintre cele mai renumite statiuni de vacanta nu numai in tarile europene, ci si in America si Asia. Locatia orasului, conditiile de viata, clima si transportul au facut ca Alanya sa merite sa fie vizitata.

0 Shares
You May Also Like