Ce trebuie sa stie soferii despre RCA?

Ce trebuie sa stie soferii despre RCA?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stie soferii despre RCA?Cu siguranta un sofer cunoaste o multime de lucruri despre politele de asigurare RCA, asa ca in continuarea acestui articol vom vedea care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le stim cu totii despre aceste polite de asigurare.

Mai intai de toate, soferii ar trebui sa stie care este rostul unei astfel de polite de asigurare. Ei bine, motivul pentru care exista o astfel de polita de asigurare este unul cat se poate de simplu, si anume faptul ca polita RCA despagubeste soferul pagubit dintr-un accident rutier.

De exemplu, cei care sunt implicati intr-un accident rutier si nu sunt vinovati de producerea acestuia, vor fi despagubiti de catre firma de asigurari la care are soferul vinovat incheiata polita de asigurare.

Un alt amanunt foarte important pe care trebuie sa il stim cu totii este acela ca o polita de asigurare RCA este obligatorie, in comparatie cu o polita de asigurare CASCO, care este facultativa.

Indiferent de faptul ca discutam despre cel mai scump RCA sau ca discutam despre un rca ieftin, o astfel de polita de asigurare este obligatorie.

Tot in momentul in care vine vorba despre asigurarea rca, soferii trebuie sa cunoasca si detalii privind decontarea RCA.

Aici este foarte important de precizat ca toti cei care au fost implicati intr-un accident rutier si urmeaza sa fie despagubiti, au posibilitatea de a-si repara masina intr-un service recomandat de catre reprezentantii firmei de asigurari a soferului vinovat de producerea accidentului.

Totodata, soferii nevinovati care urmeaza sa fie despagubiti de catre o companie de asigurari, au posibilitatea de a alege sa isi repare masina in regie proprie. In acest fel, sunt sanse mari ca banii primiti de la casa de asigurari sa fie mai multi decat banii pe care acestia trebuie sa ii plateasca pentru a le fi masina reparata.

Un alt amanunt foarte important pe care cu totii ar trebui sa il cunoastem este acela ca tinerii au de platit o taxa mai mare pentru a le fi incheiata polita de asigurare RCA. Se spune ca in Romania, in ultimii ani, cele mai multe accidente s-au produs din cauza tinerilor, asa ca este cat se poate de firesc ca acestia sa aiba de platit mai multi bani pentru polita de asigurare RCA.

Asadar, dupa cum se poate observa, o polita de asigurare RCA este extrem de importanta pentru toti cei care detin un autoturism. Cu cat soferii cunosc mai multe detalii despre o astfel de polita, si cu cat acestia se intereseaza mai mult cu privire la politele de asigurare RCA, cu atat au sanse mai mari sa faca cea mai buna alegere in privinta politei de asigurari.

In schimb, soferii care nu prea cunosc multe detalii despre politele de asigurare, si nici nu stiu care sunt cele mai ieftine sau cele mai scumpe companii de asigurari din piata, cu siguranta au sanse foarte mari de a se pacali, si de a opta pentru o polita de asigurare care are un pret piperat.

0 Shares
1 comment
  1. Am pățit și eu sa iau asigurări scumpe, crezând ca am vreun avantaj suplimentar…. Ca mai apoi sa aflu că de fapt am plătit un comision frumușel și cam atât.

    Foarte bun articolul!

Comments are closed.

You May Also Like