Cu siguranta atunci cand locuiesti la casa, mai ales in conditiile in care iti place sa efectuezi pe cont propriu anumite reparatii pe langa locuinta, ai nevoie de cateva scule electrice profesionale, printre care si un ferastrau pendular.
Aceasta unealta se foloseste pentru a lucra cu materiale precum PAL, PVC sau PAL melaminat, pexiglas sau poate cu anumite piese din metal care sunt foarte subtiri si usor de prelucrat.
In conditiile in care te afli in cautarea unui ferastrau pendular, in continuarea acestui articol vei putea sa gasesti cateva detalii care te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere privind achizitionarea unei astfel de scule electrice profesionale.
Atunci cand ai de gand sa iti cumperi un ferastrau pendular, trebuie sa tii in primul rand cont de modul de alimentare al acestuia, astfel ca poti sa gasesti la fel ca orice alt aparat motorizat, ferastrau pendular cu fir conectat la priza, sau poti sa gasesti ferastrau pendular cu acumulator puternic.
Aici depinde foarte mult si de locul in care iti desfasori activitatea, si depinde si de cat de multa libertate de miscare ai nevoie pentru a-ti face treaba. Daca ai nevoie de libertate mare de miscare si folosesti in spatii inguste unealta, atunci ai nevoie de una cu acumulator. Daca nu, poti alege fara probleme un ferastrau pendular cu fir, iar daca nu ai la indemana o priza, poti folosi fara probleme un prelungitor.
Atunci cand ai de gand sa iti cumperi o asemenea unealta electrica profesionala trebuie sa tii cont si de piesele incorporate, iar aici discutam despre rola de ghidaj a panzei, dar si despre motor.
Rola de ghidaj are rolul de a tine panza in pozitie corecta, motiv pentru care ea se uzeaza cel mai rapid dintre toate componentele, iar in cazul in care aceasta are joc sau este deteriorata, forma taieturii nu va fi una dreatpta ci va fi in zig zag.
Tocmai de aceea, rola de ghidaj trebuie sa fie realizata dintr-un material solid, iar de preferat ar fi otelul imbunatatit prin diferite modalitati.
Trebuie sa tii cont si de motorul uneltei atunci cand o alegi, asa ca daca vei avea de gand sa utilizezi ferastraul pendular pentru materiale precum palul sau alte piese mai moi, ar fi indicat sa alegi un ferastrau pendular dotat cu un motor cuprins intre 400 si 600 W. In schimb, in cazul in care vei avea de gand sa folosesti pentru metale aceasta unealta, atunci iti va fi necesar un ferastrau pendular care sa aiba o putere de cel putin 700 W.
Functiile uneltei conteaza foarte mult iarasi, iar aici discutam despre optiunea de viteza variabila, functia cu pivot pentru taiere in unghi, lumina de ghidaj sau supotul de ghidaj, dar si colectorul sau aspiratorul de praf si rezduri. Toate aceste functii sunt extrem de importante.
Fiabilitatea, ergonomia si rezistenta sunt alte caracteristici importante de care trebuie sa tii cont, insa si firma furnizoare trebuie sa fie un factor care sa te determine sa alegi cel mai bun ferastrau pendular.