Esti pensionar? Profita de libertatea de a descoperi lumea!

Esti pensionar? Profita de libertatea de a descoperi lumea!

0 Shares
0
0
0

Dupa Revolutia din ’89, cand zidul dintre Est si Vest a cazut, multi români au plecat in Vest sa traiasca mai bine, iar noi vedeam cu surprindere autocari de turisti vestici veniti – majoritatea in varsta – sa viziteze orasele noastre sau locurile minunate ale României promovate mai mult sau mai putin in Occident.

In urma cu cativa ani, pensionarii români frecventau statiunile balneare, majoritatea beneficiind de bilete gratuite, insa internetul si obisnuinta de a folosi retele sociale au dezvaluit si oamenilor trecuti de tinerete oportunitati de a descoperi locuri minunate si dincolo de granite.

Calatoriile cu autocarul – ideale pentru persoane singure

Agentiile de turism organizeaza pe tot parcursul anului excursii in tarile din apropiere – city break in fermecatoare capitale vestice sau in țările balcanice, unde sunt preturi avantajoase si mancare foarte buna.

Dar si vacantele pot fi avantajoase si practice beneficiind de ofertele agentiilor de turism, iar cine nu gaseste un insotitor pentru vacanta, ar putea sa se simta bine intr-o calatorie de grup, cu autocarul. Sunt foarte tentante in acest sens ofertele din 2018, pentru Bulgaria, la Sunny Beach, unde turistii români pot regasi Marea Neagra, insa litoralul bulgaresc are diferente privind serviciile si chiar plajele.

Explorarea unor locuri noi cu masina

Avantajul pensionarii este libertatea de a avea timp si un venit constant fara a necesita angajamente. Asadar, ramane doar vointa de a pleca si explora locuri din tara sau din strainatate.

In timpul verii, evadarea intr-un tur intr-o anumita regiune a tarii poate fi o experienta interesanta si putin costisitoare, orice turist apreciaza ospitalitatea oamenilor din Romania, obiceiurile diferitelor regiuni, mancarea si peisajele diverse.

O calatorie fara rezervari, spontana si cu scopul de a descoperi lumea pas cu pas ar fi ideal de facut cu o rulota, insa cei mai multi turisti au doar masina, iar cazarea se poate face la pensiuni.

Peste tari si mari la preturi tentante

O calatorie cu avionul spre o destinatie europeana poate costa la fel de mult ca deplasarea spre un loc indepartat din Romania, astfel incat beneficiile vizitarii Spaniei, de exemplu, unde sunt multe curse aeriene, pot fi mai tentante decat cele ale unui sejur in Romania.

Chiar daca limba poate parea o bariera pentru unii oameni in varsta, trebuie pornit la drum cu incredere ca oricine lucreaza in domeniul turismului va fi amabil si dornic sa inteleaga dorintele calatorilor.

Asadar, costurile unei calatorii in alta tara fiind asemanatoare cu cele ale unui sejur in Romania, avantajele descoperirii unor noi peisaje, obiceiuri, traditii culinare si asa mai departe pot compensa efortul de a depasi inconvientele acomodarii intr-o tara diferita.

0 Shares
You May Also Like