Cum sa-ti alegi termostatul de centrala?

Cum sa-ti alegi termostatul de centrala?

0 Shares
0
0
0

In centrul instalatiei de incalzire, multe termostate de centrala iti garanteaza bunastarea acasa. Pentru a asigura un confort termic impecabil, dar si pentru a face economii mari de energie, iti explicam cum sa-ti alegi un termostat de centrala.

Rolul unui termostat de camera

Termostatul de centrala regleaza temperatura casei tale. Este amplasat in camera cea mai reprezentativa pentru temperatura interioara a unei locuinte (adesea camera de zi). Termostatul de camera comunica apoi cu sistemul de incalzire, fie ca este vorba despre un cazan, o soba, o pardoseala incalzita sau chiar o pompa de caldura.

Indiferent de tipul de tehnologie folosita pentru termostatul dumneavoastra de camera, acesta va controla pornirea si oprirea instalatiei tale si va defini puterea de functionare a acesteia.

Cele 3 tipuri de termostate de camera

Pentru a alege termostatul de camera potrivit, trebuie sa stii ca exista trei tipuri de modele:

  • Termostatul manual

Acest termostat este cel care afiseaza cea mai clasica functionare. Tot ce trebuie sa faci este sa-i spui temperatura de referinta pe care vrei sa o pastrezi in casa ta. De indata ce senzorul sau detecteaza ca aerul ambiant scade sub pragul setat, termostatul declanseaza functionarea sistemului tau de incalzire.

Odata ce senzorul observa o revenire la temperatura corecta, va opri incalzirea centrala. Va functiona atata timp cat functioneaza, asa ca va fi imperativ sa iti amintesti sa il opresti cand pleci sau treci in modul economic, optiune care iti permite sa mentii o temperatura minima in timpul absentei.

Acest lucru evita intrarea intr-o casa inghetata si promoveaza o revenire mai rapida la o temperatura placuta.

  • Termostatul programabil

Poate fi instalat printr-o conexiune prin cablu sau operat prin unde radio. Functionarea sa mai specializata face posibila definirea intervalelor de functionare pentru incalzirea acestuia. Atunci devine posibil nu numai sa definiti temperatura de confort a locuintei tale, ci si sa reglezi productia de caldura in functie de nevoile tale.

Prin urmare, poti alege o temperatura pentru zi si alta pentru seara si noapte. In mod similar, acest tip de termostat de camera iti permite o programare separata pentru fiecare zi a saptamanii pentru a asigura confortul termic in timpul saptamanii si in weekend. De asemenea, este posibil sa alegi termostatul de camera pentru a controla mai multe zone.

  • Termostatul conectat

Acest termostat inteligent reprezinta cel mai bun de pe piata. Face posibila programarea precisa a diferitelor faze de incalzire ale unei locuinte, dar incorporeaza si caracteristici care iti permit sa adaptezi functionarea acesteia la obiceiurile si locul de viata.

Datele de geolocalizare, detectarea ferestrelor deschise sau luarea in considerare a performantei energetice a locuintei tale sunt cateva dintre optiunile pe care le poate afisa. Iti analizeaza in mod constant mediul inconjurator pentru a-ti imbunatati confortul limitand in acelasi timp consumul de energie.

Alegerea unui termostat de camera conectat faciliteaza si reglarea incalzirii in functie de incaperi. Este intr-adevar posibil sa-l imperechezi cu supape termostatice conectate care vor comunica cu diferitele radiatoare ale instalatiei tale.

Ultimul avantaj: posibilitatea de a controla incalzirea de la distanta prin intermediul smartphone-ului pentru a regla intotdeauna mai bine programarea.

0 Shares
You May Also Like