Implanturi dentare

Implanturi dentare

0 Shares
0
0
0

Implanturile dentare reprezinta punctul culminant al progresului in stomatologie. Datorita dezvoltarii tehnologiei, implanturile dentare devin tot mai mult reprezentate in practica dentara.

Implanturile dentare sunt cea mai buna alegere pentru dvs. daca doriti sa va compensati unul sau mai multi dinti pierduti. Prin instalarea implanturilor dentare pe locul dintilor pierduti, evitati macinarea dintilor sanatosi si, astfel le asigurati acestora prelungirea vietii.

Cum functioneaza implanturile dentare?

Deoarece implanturile se topesc la nivelul maxilarului, ele ofera un suport stabil pentru dintii artificiali. Protezele dentare si puntile montate pe implanturi nu vor aluneca sau nu se vor schimba in gura, ceea ce este un beneficiu deosebit de important atunci cand mancati si cand vorbiti. Aceasta fixare sigura ajuta protezele si podurile precum si coroanele individuale asezate peste implanturi sa se simta mai natural decat podurile sau protezele conventionale.

Pentru unii oameni, podurile obisnuite si protezele dentare nu sunt confortabile sau chiar posibile, datorita petelor dureroase, a creastelor slabe sau a gaurilor. In plus, puntile obisnuite trebuie atasate la dinti pe ambele parti ale spatiului lasat de dintele lipsa. Un avantaj al implanturilor este faptul ca nu trebuie sa fie pregatiti sau taiati dintii adiacenti pentru a va mentine din nou inlocuirea dintilor/dintilor.

Pentru a beneficia de un implant dentar Cluj 2019 trebuie sa aveti gingii sanatoase si osoase adecvate pentru a sustine implantul. De asemenea, trebuie sa va angajati sa pastrati aceste structuri sanatoase. Meticuloasa igiena orala si vizitele regulate la cabinetul de stomatologie sunt esentiale pentru succesul pe termen lung al implanturilor dentare.

Implanturile sunt de obicei mai scumpe decat alte metode de inlocuire a dintilor, insa tinand cont de beneficiile pe care le au implanturile, in cazul in care va doriti o dantura perfecta, atunci cu siguranta trebuie sa optati pentru un implant dentar.

Exista doua tipuri de implanturi dentare, iar acestea sunt urmatoarele:

Implanturile endosteale – acestea sunt implantate chirurgical direct in maxilar. Odata ce tesutul din gingii si din jur a fost vindecat, este necesara o a doua interventie chirurgicala pentru a conecta un post la implantul original. In final, un dinte artificial este atasat la postul individual sau este grupat pe un pod sau o proteza.

Implanturile subperiostale – acestea sunt alcatuite dintr-un cadru metalic care este fixat pe cavitatea maxilarului sub tesutul gingival. Pe masura ce gingiile se vindeca, rama devine fixa ​​pe clavicula. Posturile, care sunt atasate la cadru, ies prin gingii. Ca si in cazul implanturilor endosteale, dintii artificiali sunt apoi montati pe posturi.

Cele mai multe implanturi dentare sunt de succes si exista cativa pasi pe care ii puteti lua pentru a va asigura ca nu veti mai avea probleme cu dantura.

Practicati o buna igiena orala – curatati dintii de doua ori pe zi. Folosind perii interdentare, pentru ca periile care aluneca intre dinti pot ajuta la curatarea zonelor greu accesibile din jurul implantului.

Renuntati la fumat – fumatul poate slabi structura osoasa si poate contribui la esecul implantului.

Vizitati medicul dentist – curatarile si examenele la fiecare sase luni va pot ajuta sa va asigurati ca implantul dumneavoastra este in stare buna si ca ramane asa foarte mult timp.

Evitati sa mestecati pe ele alimentele grele – nu mestecati pe ele obiecte grele, cum ar fi gheata si bomboanele dure, deoarece acestea pot sparge coroana si dintii naturali.

0 Shares
You May Also Like