Procesul de incinerare

0 Shares
0
0
0

In marile orase ale tarii, din pacate locurile de veci incep sa reprezinte o problema din ce in ce mai mare, sau mai bine spus, lipsa acestora incepe sa reprezinte o problema din ce in ce mai mare.

Exista orase precum Cluj Napoca, Bucuresti, Timisoara, Oradea sau alte mari orase, in care nivelul de trai este mult superior decat in alte orase, asa ca oamenii aleg sa se mute in aceste orase.

Din aceasta cauza, in orasele respective locurile de veci nu se mai prea gasesc, asa ca mai nou familiile greu incercate aleg sa isi incinereze decedatii. Ei bine, in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta pe scurt despre procedura de incinerare.

Poate fi dificil sa iei o decizie importanta cu privire la un proces pe care nu-l intelegi. Desi este posibil sa nu stiti exact detaliile despre felul in care functioneaza o inmormantare traditionala, este usor sa vizualizati ce se intampla.

Asta nu este neaparat adevarat insa si in ceea ce priveste procesul de incinerare. In ciuda faptului ca de foarte mult timp a fost practicata incinerarea (de mai mult de 2000 de ani!), incinerarea poate fi considerata de catre multi oameni un mister.

Asta pentru ca majoritatea oamenilor nu vad niciodata ce se afla in spatele scenei. Dar, intelegerea modului in care functioneaza poate ajuta la ameliorarea anxietatii pe care multi o au despre procesul de incinerare.

Crematoriile moderne care se gasesc astazi in toate colturile lumii folosesc cuptoare industriale proiectate doar pentru incinerare. Procesul dureaza aproximativ 2-3 ore pana la finalizare. Pe parcurs, crematorii vor avea grija sa se asigure ca:

  • Decedatul este identificat in mod corespunzator.
  • Operatorul este sigur.
  • Ingrijirea si respectul sunt folosite.

In clipa de fata exista mai multe facilitati permit familiei decedatului sa asiste la incinerare. Spatiul este adesea limitat, deci este mai bine sa verificati cu facilitatea de incinerare pentru a afla cate persoane pot participa. Inainte de a va incinera insa un membru al familiei, trebuie sa aflati cum decurge intreg procesul intr-un Crematoriu Turda de exemplu.

Procesul de incinerare pas cu pas

Incinerarea reduce corpul la elementele de baza printr-un proces care il expune la flacari deschise, caldura intensa si evaporare.

Acest lucru se face intr-un cuptor special proiectat, numit o camera de incinerare sau un retort. Multe crematoriile necesita un container pentru corp, cum ar fi o caseta adecvata pentru incinerare sau un container rigid din carton.

Resturile incinerate sunt denumite in mod obisnuit “cenusa”, ins in realitate, ele constau in principal in fragmente osoase.

Este important sa recunoastem faptul ca ramasitele incinerate ale corpului sunt amestecate cu orice ramasite ale recipientului, precum si cu orice alte produse secundare incidentale ale incinerarii. Crematia produce 3 pana la 9 kilograme de ramasite, in functie de marimea corpului si de procesul folosit de crematoriu.

Procesul real de incinerare consta in cinci etape de baza.

  1. Decedatul este identificat si se obtine o autorizatie corespunzatoare.
  2. Corpul este pregatit si plasat intr-un recipient adecvat.
  3. Containerul cu corpul este mutat in “retort” sau in camera de incinerare.
  4. Dupa incinerare, metalul ramas este indepartat, iar ramasitele sunt macinate.
  5. “Cenusa” este transferata fie intr-un container temporar, fie intr-o urna furnizata de familie.

Asadar, acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunoasca oamenii in mare parte in ceea ce priveste procedura de incinerare. Pentru a intelege mai bine aceasta procedura, puteti urmari clipul video de mai jos:

0 Shares
You May Also Like