Cum sa iti tai corect unghiile?

Cum sa iti tai corect unghiile?

0 Shares
0
0
0

Taierea unghiilor nu este un proces complicat. Unghiile se taie atunci cand sunt prea lungi, si acest lucru se intampla la cateva saptamani. Cu ajustarile corecte, poti preveni mai multe probleme, poti minimiza riscul de aparitie a zgarieturilor intamplatoare si vei mentine o manichiura perfecta si un aspect elegant si ingrijit al mainilor.

Nu este nevoie sa mergi la salon de fiecare data cand trebuie sa iti tai unghiile si poti face totul din confortul de acasa. Pentru o manichiura perfecta, ai nevoie doar de cea mai buna unghiera.

Avand cea mai buna unghiera si in general, instrumente pentru manichiura si pedichiura de cea mai buna calitate, iti va fi mult mai usor sa realizezi manichiura perfecta.

Specialistii in manichiura si pedichiura ofera mai multe sfaturi despre intretinerea corecta a unghiilor si abordarea cuticulelor. Aceste sfaturi pot fi cu usurinta incluse in rutina de ingrijire zilnica a unghiilor.

Nu treceti direct la taierea unghiilor

In momentul in care va taiati unghiile este important sa instrumente de separare a ungiilor care sunt concepute in special pentru degetele de la picioare. La unghiile de la maini este suficient sa treceti la pasul urmator, deoarece nu se folosesc separatoare.

Taiati partea superioara a unghiei pe care sunteti sigur ca vreti sa o eliminati. Una dintre greselile majore facute de cele mai multe persoane care isi taie unghiile este ca le taie prea adanc. Este indicat sa ramana o parte libera care sa permita retusurile si sa dea o forma unghiei.

Stabileste o forma pentru unghii

Persoanele care nu sunt sigure de forma unghiilor lor sau nu stiu ce forma sa dea unghiilor, trebuie sa urmareasca cuticulele. Unghia poate fi vazuta ca un oval. Forma U a cuticulei va trebui sa fie reflectata invers de partea superioara a unghiei. Pentru ca partea de sus este de obicei mai lata decat partea in care se afla cuticula este foarte posibil sa fie nevoie sa mai ajustati putin dimensiunea. Scopul principal este de a da o forma placuta. Nu este obligatoriu ca unghiile sa fie tot timpul ovale. Pot fi patrate, ascutite sau patrate cu colturile rotunjite, si au aparut de asemenea si alte forme cum sunt migdala ruseasca, migdala de salon sau balerina, insa acestea se obtin cel mai usor pe unghiile tehnice.

Atentie la cat de mult taiati

In ceea ce priveste lungimea pentru unghii exista un spectru mic de lungimi acceptabile. Este important sa lasati un mic varf in zona de sus a unghiei, un spatiu unde unghia incepe sa se detaseze de pielea pe care este lipita. Puteti lasa unul sau doi milimetri.

In momentul in care va priviti unghiile din lateral, zona alba a unghiilor nu trebuie sa fie atat de lunga incat sa deformeze forma normala a degetului. Atunci cand unghia este atat de lunga incat se extinde in jos peste varfurile degetelor, este recomandat sa o scurtati pentru ca efectul nu este unul estetic.

 

0 Shares
You May Also Like